Θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής» είχε δηλώσει στις 15 Ιουλίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής και στελέχη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), που στόχο είχε να συζητηθούν τρόποι επίσπευσης των συγκεκριμένων προσλήψεων.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια δρομολόγησης λύσεων στα καίρια προβλήματα του χώρου».

Όμως στις 2 Αυγούστου η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας για αυτό το θέμα στο OPEN TV δήλωσε πως μπορεί να έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά όλο αυτό δεν θα έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη, αλλά μέσα στη χρονιά. 

«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η νέα υπουργός Παιδείας έχει παραπέμψει στις καλένδες τις προσλήψεις 10500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση.  

Αίσθηση προκαλεί επίσης και το γεγονός πως την ίδια ώρα που η κ. Κεραμέως ανακοίνωνε πως το υπουργείο δεν θα κάνει τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή μέχρι τον Σεπτέμβρη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, δήλωνε πως αυτές «θα ολοκληρωθούν άμεσα». 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το