Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”, Στέφανος Κασιμάτης, γνωστός και ως “φαληρεύς”, υπέγραφε άρθρο με τίτλο: “Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής με τη Δημοκρατία”. Έγραφε εκεί ο ακροδεξιός αρθρογράφος μεταξύ άλλων: “Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού…) στη σύγχρονη πραγματικότητα”. (Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ).

Λίγο αργότερα ο Στέφανος Κασιμάτης, συνεπής αντικομμουνιστής και απολογητής των ταγμάτων ασφαλείας και των υπόλοιπων συνεργατών των ναζί, εναντιώθηκε με ένα εμετικό του άρθρο στην απόφαση της Βουλής να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη. Το δημοσίευμα είχε σπεύσει να υιοθετήσει η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε φροντίσει να καθυβρίσει τον εκτελεσθέντα αγωνιστή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι γράφτηκε σε συνεννόηση με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ώστε να μπορέσει το ναζιστικό μόρφωμα να επικαλεστεί τα γραφόμενα μίας “σοβαρής εφημερίδας”. 

Ακόμη, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στην Αμαλιάδα ο Κασιμάτης επανήλθε με νέο ανιστόρητο ντελίριο κατά του Μπελογιάννη, παράλληλα πάλι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που καθύβριζαν τον μεγάλο αγωνιστή.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Ωστόσο δεν χρειάζεται.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το