ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σκληραίνουν οι διώξεις στον Πειραιά – Να απαντήσουμε δυναμικά!

«Παραμένουμε σε μια αγαστή συνεργασία με τις δυο(2) ΕΛΜΕ Πειραιά» έγραφε ο ΔΔΕ Πειραιά σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, αλλά πριν στεγνώσει το μελάνι, υπέγραφε τις διώξεις δύο ακόμα εκπαιδευτικών ακόμα πιο σκληρές συγκριτικά με τις προηγούμενες. Πρόκειται για την παραπομπή στον πειθαρχικό της συναγωνίστριας μας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναγωνιστή Δημήτρη Χαρτζουλάκη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που είχε μεθοδευτεί από τα γνωστά κυκλώματα της ΔΙΔΕ Πειραιά και οσφυοκαπμπτών του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Να θυμίσουμε ότι η πειθαρχική δίωξη των δυο συναγωνιστών μας συνδέεται με επιτυχημένη κινητοποίηση στο σχολείο της Χρ. Χοτζόγλου που εκφράστηκε μαζικά, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, η αντίθεση στην αξιολόγηση.

Αυτή τη φορά ο ΔΔΕ Πειραιά και οι διωκτικοί μηχανισμοί έχουν αναβαθμίσει τις διώξεις και οι συναγωνιστές μας διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους με βάση τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση με πιο βαριές κατηγορίες από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα παραπέμπονται ότι α) συμπεριφέρθηκαν «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπώς εντός υπηρεσίας β) παρέβησαν «το υπαλληλικό καθήκον» τους και γ) παρέβησαν «το καθήκον» τους «κατά τον Ποινικό Κώδικα». Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα και με τη σχετικά πρόσφατη διάταξη του ποινικού κώδικα.

Ουδείς πια αμφιβάλλει για τη στοχοποίηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ από τη διοίκηση. Καθόλου τυχαία στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 συνάδελφοι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ).

Η άγρια επίθεση που εξαπολύεται δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Πραγματικός στόχος είναι να παταχθεί κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης, όπου κι αν εκδηλωθεί, πριν εκδηλωθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη στόχευση των διώξεων: τρομοκράτηση, εκφοβισμός, ομηρία, φίμωση των αγωνιστικών φωνών των σωματείων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Κεφαλαίου.

Εμείς απαντάμε: Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες:

Άμεση μαζική και δυναμική κινητοποίηση οφείλει να αποφασίσει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Με όπλο τα σωματεία μας, τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ – ΔΙΠΕ και του υπουργείου.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρη Χαρτζουλάκη.

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του σωματείου

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή

Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πειραιά συμμετέχει

στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το