Η ομιλία του Jamil Mezher πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα στις 10 Μαίου 2024, σε συνάντηση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώθηκε από τον Τυνησιακό Σύνδεσμο για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Τυνησιακό Φόρουμ για οικονομικά δικαιώματα.

🔴 Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζαμίλ Μεζχέρ:

Η παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα, με τις διάφορες στρατιωτικές της πτέρυγες, είναι στρατευμένη στο μεγαλύτερο έπος της σύγχρονης εποχής. Παρά τα περιορισμένα μέσα, οι κοινές επιχειρήσεις της στο πεδίο και οι αιφνιδιαστικές τακτικές της κατάφεραν να νικήσουν την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή, βαριά εξοπλισμένη με όλους τους τύπους όπλων αμερικανικής κατασκευής, και να υπονομεύσουν οριστικά την αποτρεπτική της ικανότητα και τη στρατιωτική υπεροχή της.

Η σιωνιστική οντότητα απέτυχε να προωθήσει το αποικιακό της σχέδιο και τον ισχυρισμό της ότι είναι το μόνο δημοκρατικό κράτος στην Ανατολή, αποκαλύπτοντας τη ρατσιστική της ταυτότητα και το αποκρουστικό της πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών από τη μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά.

Γίναμε μάρτυρες της νίκης του δίκιου των Παλαιστινίων, του ιστορικού αφηγήματος και της νομιμότητας της αντίστασής μας.

Τα γεγονότα της μάχης της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά διεύρυναν τον κύκλο των υποστηρικτών τής Παλαιστινιακής υπόθεσης σε παγκόσμια κλίμακα. Ποιος θα περίμενε ότι ο κόσμος θα εξεγειρόταν, ακόμα και μέσα στις περιοχές που ελέγχονται κατ’ εξοχήν από το σιωνιστικό λόμπι, στις δυτικές χώρες ειδικά και ιδιαίτερα στην Αμερική;

Η ιντιφάντα των πανεπιστημίων στην Αμερική έχει χτυπήσει ένα σημαντικό νεύρο, σε σχέση με το εκεί σιωνιστικό λόμπι. Ο κόσμος ευθυγραμμίζεται τώρα προς την υπόθεση του λαού μας σε συνεχείς εκστρατείες υπεράσπισής μας και απομόνωσης της επιθετικότητας των δυνάμεων κατοχής.

Τα επιτεύγματα του παγκόσμιου λαϊκού κινήματος για μποϊκοτάζ σε οικονομικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο υπήρξαν αξιοσημείωτα, με τις πανεπιστημιακές εξεγέρσεις να αποτελούν σημαντικό αποκορύφωμα.

Η διευρυνόμενη απομόνωση του εχθρού, ακόμα και μεταξύ των εβραϊκών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν αρχίσει να καταγγέλλουν τα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής και να αποκηρύσσουν τη σχέση τους με τη σιωνιστική οντότητα, είναι αξιοσημείωτη. Για πρώτη φορά, τα κατοχικά εγκλήματα διώκονται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με τους κατοχικούς ηγέτες να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη σύλληψη και δίκη ως εγκληματίες πολέμου.

Η μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά αποκάλυψε την υποχώρηση των αμερικανικών σχεδίων στην περιοχή και την αδυναμία τους να δικαιολογήσουν ή να προστατέψουν την παρουσία τής σιωνιστικής οντότητας.

Η μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά έγινε μάρτυρας της εμφάνισης σημαντικών περιφερειακών δυνάμεων, όπως το Ιράν, που διαδραμάτισαν κεντρικό, καθοριστικό ρόλο ως αιχμή του δόρατος του Άξονα της Αντίστασης, και της ανάδυσης της Υεμένης ως μιας νέας αραβικής στρατιωτικής και πολιτικής δύναμης άξιας περηφάνιας, μαζί με την επιτυχή αντίσταση στο Λίβανο που προκάλεσε βαριά στρατιωτικά πλήγματα στον εχθρό στο Βορρά.

Αυτές οι μεταμορφώσεις της κοινής γνώμης που συνέβησαν και συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα της ακατάβλητης αντίστασης του λαού μας και της στήριξης των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου στον δίκαιο εθνικό μας σκοπό. Η αντίσταση, ειδικά στη μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά, υπήρξε ο πρωταρχικός μοχλός αυτών των αλλαγών, διευρύνοντας την έκταση της επίσημης και δημόσιας παγκόσμιας υποστήριξης για τον εθνικό μας αγώνα και τα δικαιώματά μας.

Το σιωνιστικό εγχείρημα είναι ένα αποικιακό, θρησκευτικά και ιδεολογικά ρατσιστικό, επεκτατικό, αποικιακό σχέδιο εποικισμού που εδράζεται σε ξεριζωμούς και σφαγές, κυριαρχούμενο από ένα σύνολο μύθων και φανταστικών δεισιδαιμονιών βασιζόμενων σε βιβλικές ιδέες, και λειτούργησε ως άξονας του σιωνιστικού σχεδίου και ως δικαιολόγηση για τη διάπραξη σφαγών και τον έλεγχο όλης της Παλαιστίνης.

Ο σημερινός καταστροφικός σιωνιστικός πόλεμος εναντίον του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί μια αληθινή ενσάρκωση της σιωνιστικής στρατηγικής που βασίζεται στον εκτοπισμό των ιθαγενών κατοίκων και την εκκένωση της γης από το λαό της μέσω σφαγών, καταστροφών και αναγκαστικών εκτοπισμών. Σε αυτή τη βάση, η κατοχή άσκησε πολιτικές γεωγραφικού, πολιτικού και οικονομικού διαχωρισμού, στέρησης υποδομών και επέβαλε μια πολιτική καμένης γης.

Το αληθινό πρόσωπο του ρατσισμού της σιωνιστικής οντότητας και το ψεύτικο δημοκρατικό της προσωπείο έχουν αποκαλυφθεί, καθώς και το αποκρουστικό πρόσωπο του εγκληματικού ιμπεριαλισμού που συνεργάζεται στη βιαιότητα, υποστηρίζοντας τη σιωνιστική οντότητα με όλους τους τύπους όπλων και με πρόσθετη πολιτική προστασία. Αυτή η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας τέσσερις φορές, προκειμένου να εμποδίσει οποιαδήποτε παύση των επιθέσεων.

Υπάρχει ανάγκη να αραβοποιηθεί το παλαιστινιακό ζήτημα μέσω της αναβίωσης του αραβικού εθνικιστικού σχεδίου σύμφωνα με ένα προοδευτικό επαναστατικό αραβικό εθνικό πρόγραμμα σε μια σύγχρονη επαναστατική μορφή, αποβάλλοντας παλιές ιδέες, απελευθερώνοντάς το από την ακαμψία των οργανωτικών και διοικητικών δομών του. Θα αποκατασταθεί έτσι ο ρόλος του προοδευτικού αραβικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, βασισμένου σε ένα προοδευτικό επαναστατικό αραβικό εθνικό πρόγραμμα αντίστασης και οικοδομώντας το ισχυρό οργανωτικό του εργαλείο, μέσω του οποίου θα διαχέεται νέο αίμα στο σώμα του.

Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ πρέπει να συμβάλουν στις προσπάθειες διεθνοποίησης της παλαιστινιακής υπόθεσης με νέες και αποτελεσματικές ιδέες βασισμένες στα επιτεύγματα επί του πεδίου στη μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά και στην αποκάλυψη του σιωνιστικού σχεδίου.

Είναι αναγκαίο να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος για την αντιμετώπιση της κανονικοποίησης και των Συμφωνιών του Αβραάμ, μέσω ενός ρωμαλέου αραβικού σχεδίου που θα στοχεύει στην ανατροπή αυτού του επικίνδυνου προδοτικού σχεδιασμού ο οποίος επιδιώκει να ενσωματώσει αυτήν την οντότητα στην αραβική περιοχή και να προωθήσει τα σχέδια κατακερματισμού του αραβικού έθνους όπως και να αποτρέψει κάθε προσπάθεια αναζωπύρωσης.

Υπάρχει ανάγκη να αποκατασταθεί η εθνική διάσταση του Παλαιστινιακού αγώνα και να παρασχεθεί μια ισχυρή αραβική λαϊκή υποστήριξη στην αντίσταση του λαού μας. Αυτή είναι μια κοινή ευθύνη που βαρύνει πρωτίστως τις εθνικές και αραβικές λαϊκές δυνάμεις και δεν πρέπει να υποκύψουν στις πιέσεις που ασκούν οι αντιδραστικές δυνάμεις με επιρροή σε θεσμούς λήψης αποφάσεων του αραβικού κόσμου.

Οι μάζες των Αράβων πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πίεση μέσω δημόσιων μαζικών διαδηλώσεων σε πρωτεύουσες, πόλεις και πλατείες του κόσμου για την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης, υποστηρίζοντας την αντίστασή μας και καταδικάζοντας τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.

Η ιντιφάντα των πανεπιστημίων στην Αμερική και η επέκτασή της στα πανεπιστήμια των δυτικών χωρών θα πρέπει να είναι πρότυπο προς μίμηση προκειμένου να θριαμβεύσει η Παλαιστίνη και ο λαός της.

Οι μάζες των Αράβων δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τις πλατείες και τα αραβικά πανεπιστήμια, και κάθε κύτταρο της αραβικής κοινωνίας πρέπει να ξεσηκωθεί για την Παλαιστίνη.

Υπάρχει επίσης ανάγκη να καθοδηγηθεί ο διάλογος και να οικοδομηθούν σχέσεις με το Ιράν ως αναπόσπαστο μέρος της γεωγραφίας και της ιστορίας αυτής της περιοχής και να αντιμετωπιστεί κάθε προσπάθεια να γίνει το Ιράν κεντρικός εχθρός προκειμένου να οικοδομηθεί μια αραβοσιωνιστική συμμαχία κάτω από μια αμερικανική ομπρέλα για την αντιμετώπισή του. Η μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Ακσά αποκάλυψε ποιος είναι ο κεντρικός εχθρός του αραβικού έθνους, και ποιος είναι ο φίλος.

Καλούμε τις αραβικές προοδευτικές και λαϊκές δυνάμεις να συμβάλουν στη ρήξη της πολιορκίας που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση στη Γάζα. Αυτό περιλαμβάνει την πίεση για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, την απόρριψη της κηδεμόνευσής της, την αύξηση της δυνατότητας αναχωρήσεων και την είσοδο ενισχυτικών προμηθειών, οδηγώντας τελικά σε ένα πρακτικό σχέδιο ώστε να επιτραπεί η είσοδος αραβικών αντιπροσωπειών εθελοντών σε διάφορες ειδικότητες όπως η υγεία, το μηχανολογικό πεδίο, οι υπηρεσίες, και σε ομάδες πολιτικής προστασίας που θα συμβάλουν στην ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού μας, θα βοηθήσουν στην ανάσυρση των σορών των μαρτύρων και θα καθαρίσουν μεταξύ άλλων τα συντρίμμια, ειδικά μετά το τέλος της επίθεσης.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι για την αναπόδραστη, επικείμενη και αποφασιστική νίκη… Όπως και για το ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την απελευθέρωση. Αυτή είναι μια ακλόνητη πραγματικότητα που είναι πια ολοφάνερη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το