Σε καταλήψεις προχώρησαν σήμερα οι μαθητές στο 4ο ΓΕΛ και το 2ο ΓΕΛ της Λαμίας. Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ αποφάσισαν, μετά από πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, να κάνουν συμβολική κατάληψη του σχολείου τους με κύριο αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, που κάνει το σχολείο ακόμη πιο εξοντωτικό για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους καθηγητές.

Τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν ως εξής: Να μην κλείσει κανένα σχολείο, καμία κατεύθυνση, καμία ειδικότητα. Να διοριστούν όσοι εκπαιδευτικοί χρειάζονται για να καλυφθούν τα κενά, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για υποδομές. Να μην υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές. Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές. Με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να εξασφαλιστεί η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Να έχουν όλοι οι μαθητές το δικαίωμα σε δωρεάν ασφαλή μετακίνηση και ένα δωρεάν γεύμα. Στην κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής, να αυξηθούν οι ώρες του προγραμματισμού.

Οι μαθητές πήραν επίσης απόφαση για συντονισμό με τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης και καλούν σε κοινή πορεία στις 29 Οκτώβρη, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Όσον αφορά το αίτημα του 2ου ΓΕΛ, αυτό είναι η έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου. Η κατάληψη συνεχίζεται και στα δύο σχολεία και οι μαθητές εκ νέου θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το