ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

14/9/2021

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει απροκάλυπτα πλέον να επιβεβαιώνει τους πραγματικούς λόγους που κρύβονται πίσω από το παραμύθι της υποχρεωτικότητας και των αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δήθεν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, τις μετακινήσεις προσωπικού και τις απολύσεις μέσω του μηχανισμού της υποχρεωτικότητας, ως πιστοποιητικού υποδούλωσης με αντάλλαγμα την εξάμηνη εργασιακή επιβίωση.

Επικίνδυνοι δεν είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αλλά οι εγκληματικές πολιτικές και αυτής της κυβένησης.

Το νοσοκομείο της Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα Περιφερειακά Ιατρεία αποτελούν θύματα αυτών των πολιτικών αλλά και όσων εφαρμόστηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, ευρισκόμενα ένα βήμα πριν από την κατάρρευσή τους, αφήνοντας τους κατοίκους των νησιών μας χωρίς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ύστερα από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί αποφασίζουμε:

  1. Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 21/9 και ώρα 12:00 στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στα πλαίσια της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.
  2. Με την συνδρομή της Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης προχωράμε σε κύκλους ενημερωτικών εκδηλώσεων στα χωριά του νησιού καθώς και σε εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε αναστολή.
  3. Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.
  4. Νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 13/10 με πριεχόμενο που θα καθοριστεί σε επόμενη συνέλευση. Διερευνάται η δυνατότητα συμμετοχής του συλλόγου μας στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει εκείνη την ημέρα η ΠΟΕΔΗΝ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ

Από την ΓΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το