Αποτροπιασμός για την επίθεση με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες

Απτόητο το Ισραήλ συνέχισε την νύχτα τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα και μετά την κατακραυγή για την σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Νουσεϊράτ, όπου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 226 και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας.

Οι γιατροί περιγράφουν τις σκηνές μέσα στο νοσοκομείο Al-Aqsa στην κεντρική Γάζα ως «πλήρες λουτρό αίματος», ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) περιγράφουν έναν εφιάλτη στο νοσοκομείο Αλ Άκσα, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία Αλ Άκσα και Νάσερ δέχονται «συντριπτικό αριθμό βαριά τραυματισμένων ασθενών, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά». Τα νοσοκομεία στο κέντρο της Γάζας έχουν κατακλυστεί από «απανωτές μαζικές απώλειες καθώς βομβαρδίζονται πυκνοκατοικημένες περιοχές», δήλωσε συντονιστής των MSF στη Γάζα.

«Ήταν σαν ταινία τρόμου» δήλωσε 45χρονος υγειονομικός για το χτύπημα, που εκτυλίχθηκε «μέρα μεσημέρι» μετά από μέρες έντονων επιδρομών. «Ισραηλινά drones και πολεμικά αεροπλάνα πυροβολούσαν όλη τη νύχτα τυχαία τα σπίτια και τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή», δήλωσε ο Ζαΐντ. Πολλά πτώματα βρίσκονται ακόμη στους δρόμους, μεταξύ άλλων γύρω από τη συνοικία της αγοράς, κοντά στην οποία έγινε το μακελειό, σύμφωνα με τον ίδιο και άλλους κατοίκους.

Χαμάς: Σκότωσαν και αιχμαλώτους

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς υποστήριξε πως το Ισραήλ σκότωσε αιχμαλώτους στην επιχείρησή του στην Νουσεϊράτ, χωρίς να διευκρινίζει τις συνθήκες ή πόσοι σκοτώθηκαν. Κατά την επίθεση οι ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τέσσερις αιχμαλώτους, ενώ ένας αξιωματικός τους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο Μοχάμαντ αλ-Χίντι, υπαρχηγός του Ισλαμικού Τζιχάντ, οργάνωσης – συμμάχου της Χαμάς, δήλωσε πως η επίθεση στον καταυλισμό της Νουσέιρατ δεν θα επηρεάσει την συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων, προσθέτοντας ότι οι όροι παραμένουν οι ίδιοι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το