Συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 10 πμ, στην Ευελπίδων, για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ καλούν σήμερα, Τρίτη, στην Ευελπίδων τα σωματεία των εργαζομένων, διατρανώνοντας πως «συνήγοροι υπεράσπισης της εργασίας μας είμαστε εμείς με τις οικογένειές μας».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν: «Έχουμε ξεκάθαρο ότι την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ στην Ευελπίδων, δεν διεξάγεται μία απλή δικαστική διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων και της Ειδικής Διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ. Είναι σύγκρουση δύο κόσμων. 

Από τη μία πλευρά είμαστε όλοι εμείς και από την άλλη πλευρά είναι τα οικονομικά συμφέροντα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυβερνητική στρατηγική και οι μηχανισμοί στήριξης της.

Είμαστε έτοιμοι για την διαδικασία της εκδίκασης. Έχουμε επιχειρήματα, αποδείξεις, ντοκουμέντα, το δίκιο. Είμαστε σε ετοιμότητα να κλιμακώσουμε με οποιαδήποτε μορφή πάλης χρειαστεί».

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο στη βάση της τεκμηριωμένης πρότασής τους, να παραμείνουν στη ΛΑΡΚΟ και να κατεβάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα που τους προσδιορίζει ως άνεργους της ΛΑΡΚΟ. «Ακόμη και στην Ουγκάντα το υπουργείο Εργασίας κρατάει τα προσχήματα», σημειώνουν.

«Η άμεση και δυναμική απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Εργασίας στις 14/6/2024, έδειξε ότι: Όποτε, όπου, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα χρειαστεί, το μέτωπο υπεράσπισης  της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας σε  αυτή, θα τον φτάσει μέχρι το τέλος, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!» τονίζει το ΔΣ της ΟΜΕ και καλεί όλους από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και από κάθε συλλογικότητα να δείξουν αλληλεγγύη στους πραγματικά ηρωικούς εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που δεν έσκυψαν ούτε θα σκύψουν το κεφάλι τους στο άθλιο αντεργατικό και εκμεταλλευτικό σύστημα! 

«Καλούμε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο μας (επιτέλους) την ΓΣΕΕ, να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!», σημειώνει επίσης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το