Οι αστυνομικές δυνάμεις  έριξαν δακρυγόνα στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σήμερα το πρωί. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (στο πλαίσιο της οποίας έχει κηρυχθεί διευκολυντική, τετράωρη, στάση εργασίας από τις 7 το πρωί).

Οι συγκεντρωμένοι υγειονομικοί θέλησαν να αποκλείσουν την οδό Πανεπιστημίου και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένες. Οι υγειονομικοί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν με ρίψη χημικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ για τη σημερινή κινητοποίηση

Τι ανέφερε στο κάλεσμα

Οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ «υπερβάλλουν εαυτόν» δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε.

Έχουμε χάσει έως τώρα 30 υγειονομικούς από κορωνοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και χιλιάδες νόσησαν και νοσούν από κορωνοϊό. Φυσικά δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Οι Υγειονομικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα λοιμώδη νοσήματα εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο την υγεία τους.
Ως εκ τούτω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε να σας πείσουμε ότι όλα τα επαγγέλματα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ακόμη και οι υποστηρικτικές ειδικότητες (Διοικητικοί, Τεχνικοί κλπ) έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Γι’ αυτό καταθέσαμε πρόταση διπλασιασμού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών φυσικά με κατηγοριοποίηση. Η πρόταση της Επιτροπής που μας έγινε γνωστή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μας αδικεί κατάφωρα. Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι υπερίσχυσαν τα δημοσιονομικά κριτήρια και όχι τα επιδημιολογικά.

Οι Εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (Νοσηλευτικό, Πληρώματα Ασθενοφόρων κλπ). φαίνεται ότι θα λάβουν μία αύξηση 20 έως 30 ευρώ μικτά πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Πολλά επαγγέλματα που ήταν στην πρώτη κατηγορία υποβιβάζονται (Παρασκευαστές, καθαριότητα, πλυντήρια κλπ). Επαγγέλματα που τώρα λαμβάνουν το Επίδομα της Β’ κατηγορίας (70 ευρώ) αποκλείονται του επιδόματος (Τεχνικοί, Εστίαση κλπ). Επαγγέλματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όπως της Ιατρικής Υπηρεσίας εντάσσονται στην τελευταία κατηγορία ή αποκλείονται εντελώς του επιδόματος.

Κατόπιν τούτων είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση υιοθετήσει την βαθμολογική κατάταξη και τα προβλεπόμενα στα δύο σενάρια της αρμόδιας Επιτροπής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το