Με πλατύ μοίρασμα της παρακάτω Προκήρυξης για τις πυρκαγιές, σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά κινούνται οι σ. της Κ. Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Πυρκαγιές : Στο ίδιο έργο θεατές !

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ευθύνεται:

-για τους δεκάδες νεκρούς, ντόπιους και μετανάστες που κάηκαν αβοήθητοι

-για τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο βιος χιλιάδων ανθρώπων που έγιναν στάχτη

-για τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών που κατακάηκαν

Αντί για πυροσβεστικά μέσα, αγοράζει αστυνομικά οχήματα, Ραφάλ, F-35 και φρεγάτες

Αντί για πυροσβέστες, υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς, προσλαμβάνει αστυνομικούς

Εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο τσουνάμι σε Αλεξανδρούπολη, Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό 18 απανθρακωμένους μετανάστες στον Έβρο, ένα βοσκό νεκρό στο χωριό Πρόδρομο Βοιωτίας και πολλούς τραυματίες διακομισμένους σε νοσοκομεία. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους (μεταξύ των οποίων και εκτάσεις «Natura 2000») και κατοικίες έγιναν στάχτη, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην περιουσία και το βιος χιλιάδων ανθρώπων.

Τα πετσωμένα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν, με εξοργιστικό τρόπο, να κάνουν το μαύρο-άσπρο, να κρατήσουν τον Μητσοτάκη – ο οποίος βρίσκεται κάθε τόσο σε διακοπές «κατακτώντας κορυφές», (κάτι που ωστόσο αποτέλεσε την αφορμή για την «παραίτηση Μηταράκη») – και σύσσωμη την κυβέρνηση μακριά από το κάδρο των ευθυνών, χωρίς να την παραμικρή χαραμάδα αντιπολιτευτικής κριτικής. Λιβανίζουν την υποτιθέμενη «αποτελεσματικότητα του 112» πλασσάροντας την επίπλαστη εικόνα της εργώδους τάχα κινητοποίησης του κατά τα λοιπά παντελώς ανυπόληπτου – ξεκούρδιστου «επιτελικού κράτους» της Δεξιάς.

Ωστόσο, παρά τη γαλάζια προπαγανδιστική απόπειρα βιασμού της πραγματικότητας, οι εν λόγω εικόνες βιβλικής καταστροφής καταδεικνύουν γιʼ άλλη μια φορά τον πραγματικό ένοχο που καταστρέφει ζωές και το βιος του χειμαζόμενου λαού, αφήνοντάς τον αθωράκιστο στο έλεος των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι:

Η διαχρονική εμπρηστική κυβερνητική πολιτική της εγκατάλειψης, απαξίωσης, υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης – πυροπροστασίας που κλιμακώνεται απʼ τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ευθύνεται για τις χτυπητές ελλείψεις και την απουσία πυροσβεστών (με τον ατομικό εξοπλισμό τους να αποτελεί συχνά είδος πολυτελείας), επίγειων και εναέριων μέσων, και στοιχειωδών προϋποθέσεων (πολλές φορές ακόμη και οι ήδη υφιστάμενοι κρουνοί δεν λειτουργούν).

Για ακόμη μία φορά καταγράφεται (όπως και στις πλημμύρες το χειμώνα), η εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία που έχει οδηγήσει σε εκκωφαντική ανυπαρξία της παραμικρής πολιτικής πρόληψης, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και του στοιχειώδους συντονισμού του γαλάζιου κρατικού μηχανισμού που πάνε χέρι-χέρι με το πανταχού παρόν «επιτελικό μπάχαλο» των «αρίστων» της Δεξιάς. Από κοντά και οι ανερυθρίαστες κυβερνητικές μομφές πάντοτε για την «ατομική ευθύνη», «για τους πολίτες που δεν καθαρίζουν τα ξερόχορτα» και όσους «συνωστίζονται στις (κλεισμένες) εθνικές οδούς».

Στα πλαίσια αυτά, αξίζει να σημειωθεί και η προκλητική δήλωση του υπουργού προστασίας του πολίτη, Γ. Οικονόμου, που συνιστά απροκάλυπτο εξωραϊσμό των σωμάτων καταστολής και του σιδερόφραχτου κράτους της Δεξιάς, σύμφωνα με την οποία «οι αστυνομικοί είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο όπως πάντα, όταν χρειάζεται συνδράμουν την κοινωνία και την πολιτεία σε όλες τις δραστηριότητες προστασίας της κοινωνίας και επιβολής του νόμου».

  • Με την ενωτική και ανυποχώρητη πάλη μας, να αντισταθούμε

στην αντιλαϊκή πολιτική που απανθρακώνει κατατρεγμένους και βιοπαλαιστές

και παραδίδει στις φλόγες το βιος του λαού και τα δάση

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το