Η ανασκαφή της Πομπηίας, της αρχαίας πόλης που θάφτηκε κάτω από την τέφρα του Βεζούβιου, ξεκίνησε το 1748 και διαμόρφωσε το σύγχρονο πεδίο της αρχαιολογίας, προσφέροντας συνεχώς νέα σημαντικά και εντυπωσιακά ευρήματα.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ένας «μαγεμένος κήπος», όπως τον αποκαλούν λόγω της ομορφιάς του οι αρχαιολόγοι. Στα βόρεια της πόλης, ένας χώρος γεμάτος ζωντανές, απίστευτα καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες με παγώνια, χρυσά φίδια και πουλιά που πετούν στον ουρανό, ήρθε στο φως και αυτές τις μέρες έχει προκαλέσει τον θαυμασμό της ερευνητικής ομάδας.

Η ομάδα του «Parco Archeologico di Pompei» αναφέρει ότι τα δύο μεγάλα φίδια ήταν οι «καλοί δαίμονες», συμβολίζοντας την ευημερία και την καλή τύχη. Το δωμάτιο, που πιστεύεται ότι είναι ένα ιερό αφιερωμένο στα πνεύματα που προστατεύουν τα ρωμαϊκά σπίτια, είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα στα ερείπια της Πομπηίας.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ποικιλμένη διακόσμηση βρέθηκε σε έναν λατρευτικό χώρο μέσα σε ένα σπίτι», δήλωσε ο Massimo Osanna, γενικός διευθυντής των ανασκαφών. Η «Wall Street Journal» πληροφορεί, επίσης, ότι στις τοιχογραφίες υπάρχει μία με την απεικόνιση ενός άνδρα, ο οποίος έχει κεφάλι σκύλου.

Σε έναν άλλο τοίχο, υπάρχει μια σκηνή κυνηγιού σε κόκκινο φόντο, με διάφορα ζώα που περιβάλλουν και φαίνεται να κυνηγούν ένα μαύρο αγριογούρουνο. Η αναπαράσταση συμβολίζει τη νίκη των δυνάμεων του καλού έναντι εκείνων του κακού.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η περιοχή αυτή, η οποία ονομάζεται «Regio V», κρύβει έναν μεγάλο ανασκαφικό πλούτο που περιμένει να έρθει στο φως και συνεχίζουν τις εργασίες τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το