ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ.)

Τρίτη, 13. 02.2024, ώρα 10:30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά),

Οι συνταξιούχοι ξανά στο δρόμο

Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια, παλεύουμε για μια αξιοπρεπή ζωή. Για να μην είμαστε βάρος στα παιδιά μας μετά από τριάντα και σαράντα χρόνια δουλειάς και εισφορών. Δίνουμε τη μάχη, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια. Για να παραμείνουν δημόσια αγαθά η παιδεία και η υγεία. Για να μην αφήσουμε τις φλόγες του πολέμου που καίνε την Παλαιστίνη και την Ουκρανία να επεκταθούν σε όλη την περιοχή. Για να απεμπλακεί η χώρα μας από πολεμικές συρράξεις που την σέρνει η κυβέρνηση, δέσμια στις πολιτικές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, με μεγάλες συνέπειες για το λαό μας .

Η ΠΕΣΕΚ, μαζί με όλους τους συνταξιούχους απαιτούμε μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά προβλήματα της Υγείας. Για τη στήριξη και την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για να πάψει να είναι Γολγοθάς η πρόσβαση των εργαζομένων και των συνταξιούχων στην περίθαλψη. Για να πάψουν να λυμαίνονται οι έμποροι της Υγείας το δημόσιο σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τη στελέχωση της περίθαλψης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από την κυβέρνηση αλλά και από τους υπόλοιπους άσπονδους φίλους των συνταξιούχων – εργαζομένων. Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ένα επίμονο, μαχητικό, μαζικό μέτωπο όλων των συνταξιούχων, εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης – κεφαλαίου, μπορεί να φέρει μικρές και μεγαλύτερες κατακτήσεις, την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Η ΠΕΣΕΚ, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, θα συμβάλλουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε σε αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς την Τρίτη , 13. 02.2024, ώρα 10:30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Υγείας που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γρηγόρης Καλομοίρης Σταμάτης Νικολάου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το