Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Τετραήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα, Αχέροντα, Πάργα

«Πώς ταξιδεύουν οι ψυχές και οι ζωές μας, πες μου
Στις όχθες του Αχέροντα και στις πνοές του ανέμου»
Στίχοι: Γιώργος Αθανασόπουλος

Φίλες και φίλοι,

Η Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ. διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα, Αχέροντα, Πάργα από τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου έως την Πέμπτη, 20 Ιουνίου. Η διαμονή μας θα είναι στην Πρέβεζα στο PrevezaCityComfortHotel (3 αστέρων)

Κόστος διαμονής με πρωινό 65 ευρώ το δίκλινο ημερησίως και 57 ευρώ το μονόκλινο. Στην τιμή θα πρέπει να υπολογιστούν επιπλέον 3 ευρώ ημερησίως φόρος ανά δωμάτιο.

Κόστος μεταφοράς – μετακίνησης με πούλμαν: 2.500 ευρώ συνολικά (το ατομικό κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουνίου στα τηλέφωνα:

Βούλα Ευθυμίου: 210-9406543 και 6945936508

Δήμητρα Παλαπάνη : 6946652837

Προσοχή: Η δήλωση συμμετοχής, (αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία), θα συνοδεύεται με την κατάθεση 65 ευρώ ανά άτομο, με ονοματεπώνυμο στον παρακάτω λογαριασμό: GR 32 0110 1480 0000 1486 1155 787, Εθνική Τράπεζα (όνομα: Παρασκευή Ευθυμίου).

Επειδή απαιτείται η κατάθεση προκαταβολής στο ξενοδοχείο, αν κάποιος,-α ακυρώσει τη συμμετοχή του,-της μετά τις 10 Ιουνίου, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Πρόγραμμα εκδρομής

Δευτέρα, 17 Ιουνίου

Θα αναχωρήσουμε με πούλμαν προς την Πρέβεζα στις 8.30 π.μ., στάση Μετρό Σύνταγμα, έξοδος Εθνικός Κήπος, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας. Στη διάρκεια της διαδρομής θα γίνουν στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια μετακίνηση σε κοντινή και γραφική παραλία για μπάνιο (όποιος,-α επιθυμεί) και φαγητό …Απόγευμα ελεύθερο για περιήγηση στα στενά σοκάκια με τα ουζερί και τις ταβέρνες, που προσδίδουν ένα νησιώτικο χρώμα στην πόλη …

Τρίτη,18 Ιουνίου

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο μυθικό ποταμό της Ηπείρου, τον Αχέροντα με τα θεόρατα πλατάνια, τους κατακόρυφους βράχους, τα ήρεμα νερά το καλοκαίρι και τα χιλιάδες πουλιά που ξορκίζουν τη μυθική θλίψη …Θα αναχωρήσουμε μετά το πρωινό για την Αμμουδιά απ’ όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι στον Αχέροντα με βάρκες ανάποδα από τις εκβολές του .

Θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο, το πιο σημαντικό της αρχαιότητας, στο οποίο έρχονταν οι πιστοί για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους νεκρούς τους …

Θα καταλήξουμε στη Γλυκή, ένα πανέμορφο χωριό στις πηγές του Αχέροντα για φαγητό και περπάτημα …Επιστροφή στην Πρέβεζα …Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην Πρέβεζα …

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Κασσώπη, την αρχαία ελληνική πόλη με την ομορφότερη θέα, ένα φυσικό μπαλκόνι, που μαγεύει με την ποικιλομορφία των φυσικών τοπίων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ζάλογγο, γνωστό ηρωικό τόπο και θα καταλήξουμε στην μαγευτική Πάργα. Εκεί θα κολυμπήσουμε σε μια από τις πολλές μαγευτικές παραλίες της, θα γευτούμε τους όμορφους μεζέδες της και θα περιδιαβούμε στα γραφικά σοκάκια της, που οδηγούν στο μεσαιωνικό της κάστρο. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Θα επισκεφτούμε φεύγοντας από Πρέβεζα το Μουσείο της Νικόπολης και τον αρχαιολογικό της χώρο, την πιο μεγάλη αρχαία πόλη, πόλη της νίκης του Οκταβιανού Αυγούστου επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας ,μετά τη ναυμαχία του Ακτίου. Ο χώρος εκτείνεται σε ένα φυσικό τοπίο έκτασης 1500 στρεμμάτων.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Βόνιτσα, το στολίδι του Αμβρακικού κόλπου για φαγητό και βόλτα…

Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις γύρω στις 9.00 το βράδυ

Καλό μας ταξίδι

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το