e-Πρόλογος
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Εργαζόμενοι
  • Διεθνή
  • Κοινωνία
  • Νεολαία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
  • Ιστορία
  • Ιδεολογικά
  • Απόψεις
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία
noble-partner-uk-us-ga-trps-5-2016
16 Απριλίου 2021

Περισσότερα κονδύλια για το Πεντάγωνο προτείνει ο Μπάιντεν στον προϋπολογισμό

Διεθνή Μπάιντεν, Πεντάγωνο, προϋπολογισμός

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δημοσίευσε ένα περίγραμμα του σχεδίου προϋπολογισμού του 2022 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτή η αρχική πρόταση περιλαμβάνει ένα αίτημα 715 ​​δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κογκρέσο για ενίσχυση του προϋπολογισμού του Πενταγώνου. Το εντυπωσιακό αυτό ποσο είναι αυξημένο αμόμα και σε σχέση με τον τελικό προϋπολογισμό «άμυνας» που κατέθεσε η κυβέρνηση Τραμπ ύψους 704 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πραγματικές συνολικές δαπάνες για στρατό από την αμερικανική κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι κοντά σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, αν προστεθούν στον προϋπολογισμό τα κρυμμένα κόστη στον προϋπολογισμό. 

Ζητήθηκε ενίσχυση των πολεμικών δαπανών παρά την επιστολή που υπεγράφη τον Μάρτιο από 50 δημοκρατικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που πιέζουν για περικοπές έως και 10%. Ακόμη και η μείωση αυτού του μεγέθους θα εξακολουθούσε να αφήνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την χώρα με τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό στον κόσμο, με τους δεύτερους να απέχουν πολύ. Αλλά αντί να μειώσει ή ακόμη και να παγώσει τις δαπάνες, ο Μπάιντεν ζητά αύξηση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σαφώς μια σκόπιμη επίδειξη πίστης στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα. 

Το περίγραμμα δίνει ένα παράθυρο για το πώς διαμορφώνονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησής του για το επόμενο έτος. Πρόκειται για την πρώτη πρόταση προϋπολογισμού του Μπάιντεν ως προέδρου και εκδίδεται κατά τη διάρκεια μιας καταστροφικής πανδημίας όπου, παρά τη διαθεσιμότητα εμβολίων, ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 και οι νοσηλείες αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με πάνω από 562.000 νεκρούς και το οικονομικό χάος να εντείνει την πείνα, την έλλειψη στέγης και τη φτώχεια, ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στις στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Μπάιντεν έχει δείξει, όπως και οι προκάτοχοί του, ότι η πραγματική εκλογική του περιφέρεια είναι η Wall Street, οι τράπεζες και η βιομηχανία όπλων και δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να διαιωνίσει έναν επικίνδυνο νέο ψυχρό πόλεμο κατά της Κίνας, διατηρώντας παράλληλα τις εκστρατείες βομβαρδισμού και κατοχής καθώς και τις διεθνείς στρατιωτικές βάσεις που αποτελούν τον πυρήνα της πολεμικής μηχανής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

με πληροφορίες από: guernicaeu, Liberation News

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
Εξορμήσεις του Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο σε περιοχές της Αθήνας Κέρκυρα: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το ξεπούλημα μπιρ παρά του λιμανιού των Μπενιτσών – Στο σφυρί μετά το «Club Mediterranee» και τα λιμάνια

Related Posts

pakistan-xaos-_astynomia1_

Διεθνή

Η εξαθλίωση του λαού, εύφλεκτο υπόβαθρο για τις εξελίξεις στο Πακιστάν

390678-food

Διεθνή

Η απίστευτη καινοτομία του αμερικανικού καπιταλισμού: Στην ουρά για ένα καρβέλι ψωμί

G7

Διεθνή

Αντικινεζική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Μπάιντεν – Σύνοδος κορυφής των G7 στη μαρτυρική Χιροσίμα

Ακολουθήστε μας

| Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | © Πρόλογος 2018
Powered by WordPress • Themify WordPress Themes