ΠΕΝΕΝ

Πλήρωμα Ω/Κ “ΑΙΓΑΙΟ”

Η απεργία έγινε και θα συνεχιστεί έως ότου δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα

Στο κενό η ποινικοποίηση της απεργίας!

Ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα έγινε από το πλήρωμα του Ω/Κ “ΑΙΓΑΙΟ” το οποίο ανταποκρίθηκε σύσσωμο στην απόφαση των 3 Ναυτεργατικών Σωματείων να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Το ποτήρι ξεχείλισε, τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία από την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης!

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο πλοίο απεργιακή σύσκεψη.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις, επέλεξε μέσω του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε να προσφύγει στα δικαστήρια, επιχειρώντας έτσι να ποινικοποιήσει τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση κηρύσσοντας την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική!

Οι Ναυτεργάτες στα Ω/Κ πλοία βρίσκονται από το 2008 σε ειδικό μισθολογικό καθεστώς αντί να εφαρμόζεται σε αυτούς η ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας.

Οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2008, ενώ οι Ναυτεργάτες της Ακτοπλοΐας έχουν πετύχει το ίδιο διάστημα αυξήσεις 25%.

Δεν είναι μόνο η τραγική υποβάθμιση των μισθών τους αλλά επιπλέον όσοι συνταξιοδοτούνται έχουν τεράστια αφαίμαξη στις παροχές τους.

Όλα τα παραπάνω ανέφερε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ μιλώντας στην σύσκεψη του πληρώματος.

Υπογράμμισε ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα των Ναυτεργατών μπορεί να σπάσει η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν επιτέλους τα αιτήματά τους.

Κανένα βήμα πίσω, καμιά αναδίπλωση ή υποχώρηση δεν πρέπει να γίνει μέχρι την δικαίωση του αγώνα.

Η ΠΕΝΕΝ, όπως και το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παλεύοντας για τα δικαιώματα του πληρώματος.

Παρόντες στην σύσκεψη, κάνοντας παρέμβαση, ήταν εκπρόσωποι των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκος Μπεκρής όπως επίσης εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα – Ινστιτούτα και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Παρόντες στη σύσκεψη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, ήταν και αντιπροσωπεία του Ω/Κ “ΦΙΛΙΑ”.

Με κοινό έγγραφο των 3 Ναυτεργατικών σωματείων και με την στήριξη των άλλων συνδικαλιστικών φορέων ζητήθηκε επείγουσα συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Τέλος αποφασίστηκε νέα απεργιακή σύσκεψη στο πλοίο την προσεχή Δευτέρα και ώρα 8 το πρωί.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το