Η Oλομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 1/11, με αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «την επικείμενη ψήφιση ενός ακόμη άδικου προϋπολογισμού, που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες».

Η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, «ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων – μελών μας – έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο».

Ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ «βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας».

Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ για απεργία στις 14 του μήνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το