🚨 Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου στη Γάζα:

Ο κατοχικός στρατός βομβάρδισε περισσότερα από 10 κέντρα εκτοπισμού της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών.

Υπάρχουν περισσότεροι από 30 μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες σε βομβαρδισμούς της κατοχής βορειοδυτικά της Ράφα.

Η κατοχή βομβάρδισε τις περιοχές που χαρακτήρισε ως ασφαλείς στη Ράφα.

Η κατοχή διέπραξε μια φρικτή σφαγή βομβαρδίζοντας σκόπιμα τα καταφύγια των κέντρων εκτοπισμού βορειοδυτικά της Ράφα.

Ο κατοχικός στρατός προκαλεί σκόπιμα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μαρτύρων μεταξύ των αμάχων και των εκτοπισμένων.

Αυτή η σφαγή είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Ολοκαύτωμα κατά των Παλαιστινίων συνεχίζεται και ότι οι σφαγές κατά των εκτοπισμένων συνεχίζονται.

🚨 🇵🇸 Κοινή ανακοίνωση των παλαιστινιακών παρατάξεων (Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις):

Σε μια κατάφωρη και ολοκληρωτική παραβίαση όλων των διεθνών νόμων και καταστατικών Χαρτών, καθώς και των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκαν την Παρασκευή, 24-5-2024, ο εγκληματικός στρατός κατοχής διέπραξε ένα νέο έγκλημα πολέμου και γενοκτονίας σήμερα το βράδυ, καθώς τα αεροσκάφη του βομβάρδισαν με αμερικανικές βόμβες τους καταυλισμούς εκτοπισμένων σε μια περιοχή που η κατοχή ισχυρίζεται ότι χαρακτηρίζεται ως “ασφαλείς ζώνες” στα βορειοδυτικά της πόλης Ράφα. Η περιοχή αυτή είναι πυκνοκατοικημένη με σκηνές που στεγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Αυτό το έγκλημα και η σφαγή είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, και προκάλεσε μαζικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τους εκτοπισμένους, τις σκηνές τους και τις περιουσίες τους.

Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των εγκλημάτων γενοκτονίας που διαπράττει η κατοχική κυβέρνηση και ο ναζιστικός στρατός της εναντίον του λαού μας, ενώ ισχυρίζεται ψευδώς ότι λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία των αμάχων. Αυτό επιβάλλει την υποχρέωση σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα όργανά του και τους οργανισμούς να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και να δράσουν επειγόντως για να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι συνένοχος στη δολοφονία παιδιών και στην αφαίρεση ζωών, καθώς επιμένει να εμποδίζει την παύση του πολέμου και συνεχίζει να προμηθεύει την κατοχή με κάθε είδους θανατηφόρα βλήματα και καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα που σκοτώνουν παιδιά και καταστρέφουν κτίρια πάνω από τα κεφάλια αθώων πολιτών.

Αυτό το έγκλημα επιβεβαιώνει το φασισμό της κατοχής, καθώς αντισταθμίζει την αποτυχία της ασκώντας τρομοκρατία μέσω της δολοφονίας και της γενοκτονίας εναντίον άοπλων πολιτών.

🟢 Χαμάς:

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

Σε ένα φρικτό έγκλημα πολέμου, ο εγκληματικός σιωνιστικός στρατός κατοχής διέπραξε μια αποτρόπαια σφαγή εναντίον εκτοπισμένων πολιτών σε σκηνές δυτικά της πόλης Ράφα σήμερα το βράδυ, σε μια περιοχή γεμάτη με εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους και ο εγκληματικός στρατός είχε κηρύξει ασφαλή περιοχή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών -οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά- σε πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο απαίτησε να σταματήσουν την επιθετικότητά τους εναντίον της Ράφα.

Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Μπάιντεν πλήρως υπεύθυνη για αυτή τη σφαγή, την οποία η σιωνιστική οντότητα δεν θα διέπραττε χωρίς την αμερικανική υποστήριξη και το πράσινο φως για να εισβάλει στη Ράφα, παρά το γεγονός ότι ήταν γεμάτη με εκτοπισμένους πολίτες.

Απαιτούμε την άμεση και κατεπείγουσα εφαρμογή των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου και την άσκηση πίεσης για να σταματήσει αυτή η σφαγή και η αιματοχυσία αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Καλούμε επίσης όλα τα μέρη, ιδιαίτερα τους αδελφούς μας στην Αίγυπτο, να πιέσουν την κατοχή να αποσύρει το στρατό της από το πέρασμα της Ράφα, να επιτρέψει στα πληρώματα που εργάζονται στο πέρασμα να συνεχίσουν το έργο τους και να διευκολύνουν την έξοδο των τραυματιών και των ασθενών και την είσοδο βοήθειας και ανακούφισης.

Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα αρμόδια μέρη καλούνται επειγόντως να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν τον πόλεμο γενοκτονίας που συνεχίζεται εναντίον του λαού μας για περισσότερο από επτά μήνες και να παράσχουν προστασία στο λαό μας από τη σιωνιστική δολοφονική και τρομοκρατική μηχανή που επιδιώκει να εκτοπίσει το λαό μας και να εξαλείψει την εθνική του υπόθεση.

🔴 Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Οι ΗΠΑ ευθύνονται εξίσου με την κατοχή για το Ολοκαύτωμα της Ράφα

Αυτό το έγκλημα είναι ένα μήνυμα προς κάθε άτομο σε αυτόν τον κόσμο σχετικά με την προσωπική του ευθύνη για την αντιμετώπιση μιας άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης της βαρβαρότητας, της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας που απειλεί κάθε έννοια των ανθρώπινων αξιών και εξαπολύει την πλήρη κυριαρχία της αγριότητας σε αυτόν τον κόσμο.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δηλώνει ότι ο κατοχικός στρατός διέπραξε μια από τις πιο αποτρόπαιες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας βομβαρδίζοντας σκηνές γεμάτες με εκτοπισμένους ανθρώπους στη Ράφα, οι οποίοι έστησαν τις σκηνές τους δίπλα σε ένα από τα κέντρα της UNRWA, προσπαθώντας να προστατευτούν από τον συνεχιζόμενο πόλεμο της γενοκτονίας.

Το Μέτωπο επιβεβαιώνει ότι αυτό το έγκλημα έρχεται ως αποτέλεσμα της αμερικανικής κάλυψης, την οποία ο εγκληματίας πολέμου και αρχιτέκτονας της γενοκτονίας Τζόζεφ Μπάιντεν εξασφάλισε να παρέχει στον κατοχικό στρατό και την κυβέρνησή του, καθώς και τη συνεχή υποστήριξή του στην εξόντωση του λαού μας και την πλήρη σύμπραξή του σε όλα τα εγκλήματα πολέμου.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί όλους όσοι πλανώνται από την πιθανότητα η κατοχή να ακούει τις διεθνείς εκκλήσεις και καταδίκες να εγκαταλείψουν αυτές τις αυταπάτες και τα ψέματα, τα οποία ο λαός μας πληρώνει με το αίμα του που χύνεται κάθε ώρα. Όλες αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν νόημα αν δεν τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου της σιωνιστικής οντότητας και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την πολιορκία της κατοχής και τη στήριξη του λαού μας στην αντιμετώπισή του.

Το Μέτωπο διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του:

1. Το κατοχικό έγκλημα εκφράζει την απόφασή να παραβιαστούν εσκεμμένα όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες και να αμφισβητηθουν άμεσα οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκαν στις 24 Μαΐου 2024, καθώς τα αεροπλάνα της κατοχής βομβάρδισαν με αμερικανικές βόμβες την περιοχή, την οποία ο κατακτητής χαρακτήρισε και ανακοίνωσε ως ασφαλή ζώνη στα βορειοδυτικά της πόλης Ράφα, αναγκάζοντας τους εκτοπισμένους να μετακινηθούν και να συνωστιστούν εκεί. Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη με εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους που προσπάθησαν να σώσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από τις σφαγές που διέπραξε η κατοχή σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας και κατέφυγαν σε αυτή την περιοχή, η οποία σήμερα φιλοξενεί δεκάδες διεθνή ιδρύματα.

2. Το έγκλημα αντιπροσωπεύει μια σαφή επιμονή στη διάπραξη ενός εγκλήματος πολέμου και ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος γενοκτονίας. Η κατοχή εξασφάλισε ότι όλες οι νομικές προδιαγραφές των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας ισχύουν γι’ αυτήν, γεγονός που ακυρώνει τα ψέματά της, την εξαπάτησή της και τα ψέματα των συμμάχων της και όλων όσοι προσπαθούν να καλύψουν τα εγκλήματα πολέμου της.

3. Η αμερικανική διοίκηση, η οποία προμήθευσε τον κατακτητή με τις βόμβες και τα αεροπλάνα που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη αυτής της σφαγής και άλλων, είναι βασικός εταίρος και κατηγορούμενος που πρέπει να δικαστεί για όλα τα εγκλήματα πολέμου και τις γενοκτονίες που διέπραξε η κατοχή, ιδιαίτερα ο Τζόζεφ Μπάιντεν και τα μέλη της κυβέρνησής του. Η ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου βαρύνει κάθε κράτος σε αυτόν τον κόσμο. Κάθε άτομο στον κόσμο μας φέρει επίσης προσωπική ευθύνη να εργαστεί για να σταματήσουν τα εγκλήματα γενοκτονίας.

4. Όσα εκδόθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν είναι πλέον καθόλου επαρκή. Καλούμε τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις φιλικές χώρες να υποβάλουν σαφείς και άμεσες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου της ως εταίρων στα εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση, μπροστά σε αυτή τη βάναυση επιμονή για την εξόντωση του λαού μας, είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει και να κλιμακώσει την υπεράσπιση της ύπαρξης του Παλαιστινιακού λαού, με όλα τα μέσα και τις μορφές πάλης ενάντια στους εγκληματίες γενοκτόνους.

Η επιλογή του κατοχικού στρατού να βομβαρδίσει συγκεντρώσεις εκτοπισμένων και τις σκηνές τους με τόνους εμπρηστικών βομβών – αν αυτό δεν συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο και δεν οδηγήσει κάθε άνθρωπο στους δρόμους σε διαμαρτυρία, οργή και ιντιφάντα ενάντια στη σιωνιστική οντότητα, τότε αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει μια ηχηρή κατάρρευση της ανθρωπότητας στο σύνολό της.

Καλούμε το αραβικό έθνος στο όνομα του αγνού, χυμένου αίματος των αθώων, των καμένων σωμάτων των παιδιών του και των ψυχών τους που υποφέρουν στην ακλόνητη Γάζα, να ξεσηκωθεί και να σταματήσει την αδράνεια. Δεν έχει νόημα ο αραβισμός αν δεν βασίζεται στην ενότητα της ανησυχίας και του πεπρωμένου, και στην απόρριψη και έκρηξη του θυμού μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα και τους δράστες και τους υποστηρικτές τους.

⚫️ Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ:

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

Η φρικτή και αμαρτωλή σφαγή που διέπραξε ο σιωνιστικός εχθρός στοχεύοντας τις σκηνές των εκτοπισμένων στη βορειοδυτική περιοχή της Ράφα είναι ένα νέο έγκλημα πολέμου που προστίθεται στη σειρά των εγκλημάτων πολέμου γενοκτονίας που ο εχθρός διεξάγει εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά από τη στιγμή που ο εχθρός είχε ανακηρύξει την περιοχή αυτή ως ασφαλή ζώνη για τους εκτοπισμένους.

Η στοχοποίηση αμάχων στους καταυλισμούς εκτοπισμένων στη Ράφα επιβεβαιώνει το βάθος της στρατιωτικής αποτυχίας που έχει υποστεί ο εχθρός στο πεδίο της μάχης, γεγονός που τον ωθεί να αντισταθμίσει με τη στοχοποίηση αμάχων και την περαιτέρω αιματοχυσία των Παλαιστινίων για να ικανοποιήσει τους αιμοδιψείς στο “Τελ Αβίβ”.

Η συνέχιση των εγκλημάτων του εχθρού στη Λωρίδα της Γάζας είναι αποτέλεσμα της κάλυψης που παρέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, των θέσεων ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της αδύναμης στάσης των αραβικών καθεστώτων, που ενθαρρύνουν τον εχθρό να αγνοεί όλες τις διεθνείς αποφάσεις και τους ανθρωπιστικούς και ηθικούς κανόνες, εκθέτοντας την αδυναμία των διεθνών θεσμών να επιβάλουν τις αποφάσεις τους στον εχθρό.

Πρόκειται για ένα τζιχάντ της νίκης ή του μαρτυρίου.

⚔️ Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης:

Η αποτρόπαια σιωνιστική σφαγή και σφαγή που διέπραξε ο ναζισιωνιστικός εχθρός βομβαρδίζοντας τις σκηνές των εκτοπισμένων δυτικά της Ράφα επιβεβαιώνει ότι αυτός ο εγκληματικός εχθρός συνεχίζει τον πόλεμο γενοκτονίας και δεν νοιάζεται για κανένα διεθνές ψήφισμα, και αυτό το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί χωρίς την υποστήριξη, την έγκριση και τη νομιμοποίηση του εγκληματία Μπάιντεν και του τρομοκράτη υπουργού Εξωτερικών του, Μπλίνκεν.

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρει άμεσα την πλήρη ευθύνη για το έγκλημα του σιωνιστικού εχθρού κατά των εκτοπισμένων δυτικά της Ράφα και σε όλα τα κέντρα καταφυγής σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο παλαιστινιακός λαός μας σκοτώνεται και σφαγιάζεται με τα όπλα, τις αποφάσεις και την υποστήριξη των Αμερικανών προς τη ναζιστική σιωνιστική οντότητα, η οποία υπερασπίζεται σταθερά το έγκλημα αυτού του ναζιστικού εχθρού και των τρομοκρατικών ηγετών του.

Καλούμε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του έθνους και του κόσμου να εξεγερθούν, να ξεσηκωθούν, να βγουν στους δρόμους και να πολιορκήσουν τις σιωνιστικές και αμερικανικές πρεσβείες σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, απορρίπτοντας το σιωνιστικό-αμερικανικό Ολοκαύτωμα που διαπράττεται εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι σφαγές του εχθρού και η κλιμάκωση της εγκληματικότητας του δεν θα αλλάξουν το ξεκάθαρο γεγονός ότι αυτή η οντότητα βρίσκεται σε κατάσταση ήττας, κατάρρευσης και αποτυχίας και αυτό το έγκλημα στη Ράφα είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί αυτό το γεγονός που τώρα ρημάζει αυτή την εγκληματική οντότητα και θέτει τα θεμέλια για την καταστροφή, την κατάρρευση και την αποσύνθεσή της εκ των έσω.

⚪️ Κίνημα Μουτζαχεντίν:

Οι νέες σιωνιστικές σφαγές εναντίον εκτοπισμένων αμάχων στη Ράφα αποτελούν μια νέα περιφρόνηση των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου και της διεθνούς κοινότητας και συστήματος, που ασκείται από το κράτος συμμορία της εγκληματικής οντότητας.

Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση και τον πρόεδρό της, Μπάιντεν, υπεύθυνους για τη συνέχιση των αποτρόπαιων εγκλημάτων του εχθρού ενάντια στους άοπλους εκτοπισμένους που έχουν καεί από τη φωτιά της επίθεσης και του εκτοπισμού από τα σπίτια τους. Ο αμερικανικός εχθρός είναι γνήσιος συνέταιρος στα εγκλήματα των σιωνιστών κατά του λαού μας και στον σφετερισμό των δικαιωμάτων του λαού μας.

Με αυτά τα συνεχή εγκλήματα, ο εχθρός προσπαθεί να ξεφύγει από την αποτυχία του μπροστά στη σταθερότητα και τη συνεχή δημιουργικότητα της αντίστασης, εκμεταλλευόμενος τη διεθνή σιωπή και ανικανότητα.

Διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα του λαού μας και ότι τα δειλά εγκλήματά του θα μας κάνουν μόνο πιο αποφασισμένους να τον διώξουμε από τη γη μας και να συντρίψουμε τον τρομοκρατικό του στρατό.

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη διεθνή και αραβική σιωπή και ανικανότητα απέναντι στα εγκλήματα γενοκτονίας κατά του λαού μας και καλούμε τους λαούς του κόσμου και τα ελεύθερα άτομά του να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους σιωνιστές και τους υποστηρικτές τους μέχρι να σταματήσει η κτηνώδης σιωνιστική επίθεση κατά του λαού μας.

🇾🇪 Πολιτικό Γραφείο Ansarallah (Χούθι):

Καταδικάζουμε έντονα και καταγγέλλουμε την αποτρόπαια “ισραηλινή” σφαγή κατά των εκτοπισμένων στη βορειοδυτική Ράφα, η οποία άφησε δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες.

Το “ισραηλινό” ολοκαύτωμα εναντίον των εκτοπισμένων στη Γάζα αντικατοπτρίζει το επίπεδο βαρβαρότητας του “ισραηλινού” εχθρού και το επίπεδο εγκληματικότητας και ασχήμιας του.

Οι σφαγές κατά των αμάχων αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αποτυχία του εχθρού και αποδεικνύουν στον κόσμο ότι η οντότητα αδιαφορεί για τους διεθνείς νόμους και δεν δίνει καμία σημασία στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες πλήρως υπεύθυνες για τη σφαγή στη Ράφα και άλλες σφαγές, καθώς είναι ο κύριος υποστηρικτής της εχθρικής οντότητας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τον “ισραηλινό” εχθρό να αποσύρει τις δυνάμεις του από το πέρασμα της Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα και να φέρει βοήθεια.

🟨 Κίνημα Fatah Al-Intifada:

Η αποτρόπαια σφαγή που διέπραξε η σιωνιστική κατοχή εναντίον των σκηνών των εκτοπισμένων στη Ράφα αντανακλά την αποτυχία του ηττημένου στρατού της στην αντιμετώπιση της παλαιστινιακής αντίστασης, η οποία τους δίνει το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Η αμερικανική διοίκηση και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι συνεργοί σε αυτή τη σφαγή που είχε ως στόχο παιδιά, γυναίκες και ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους.

Αυτές οι σφαγές δεν θα αποθαρρύνουν το λαό μας από τη σταθερότητα και τη ρίζα του στη γη του, και η αντίσταση θα παραμείνει νόμιμη απέναντι στην κατοχή μέχρι η Παλαιστίνη, όλη η Παλαιστίνη, να απελευθερωθεί από τη βρωμιά αυτού του σιωνιστικού εχθρού. Αυτή η σφαγή είναι ένα έγκλημα πολέμου που προστίθεται στα εγκλήματα της κατοχής.

Και πράγματι, είναι μια επανάσταση μέχρι τη νίκη.

πηγή: fb του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το