Ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της Παλαιστίνης στις θετικές επιστήμες σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα σκότωσαν τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή Σουφιάν Ταγιέ και την οικογένειά του.

«Ο Σουφιάν Ταγιέ, ο πρόεδρος του Ισλαμικού Πανεπιστημίου, μαζί με την οικογένειά του, σκοτώθηκαν στη σφαγή στην περιοχή Φαλούτζα στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Πολιτισμού στην επίσημη σελίδα του στο Facebook το Σάββατο.

Χάθηκε ένα λαμπρό μυαλό για την ανθρωπότητα και τις επιστήμες

Ο καθηγητής Σουφιάν Ταγιέ κατατάχθηκε στο κορυφαίο 2% των καλύτερων ερευνητών στον κόσμο το 2021.

Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ισλαμικού Πανεπιστημίου

Ο Ταγιέ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη θεωρητική φυσική και τα εφαρμοσμένα μαθηματικά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Abdul Hameed Shoman για Νεαρούς Άραβες Επιστήμονες και με πολλές άλλες επιστημονικές διακρίσεις.

Έχει συμβάλει σημαντικά στον τομέα των σπουδών και της επιστημονικής έρευνας και δημοσιεύει τακτικά σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους. Το 2023, διορίστηκε ως κάτοχος της έδρας της UNESCO για τη Φυσική, την Αστρονομία και τις Διαστημικές Επιστήμες στην Παλαιστίνη.

Δημοσιεύματα του Al Jazeera αναφέρουν ότι μετά τη λήξη της εξαήμερης εκεχειρίας, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει νέο ανελέητο αιματηρό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο κυρίως μη στρατιωτικές υποδομές. Το Ισραήλ εξαπέλυσε πάνω από 400 επιθέσεις μόνο την προηγούμενη ημέρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ανελέητες επιθέσεις του Ισραήλ έχουν σκοτώσει περισσότερους από 700 ανθρώπους. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός αμέσως μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

πηγή: in.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το