Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιο έφηβο σε επιδρομή

Χωρίς τέλος εδώ και πάνω από έναν μήνα οι επιδρομές των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» με επίκεντρο την Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη. «Ένα αγόρι 17 ετών σκοτώθηκε και άλλο ένα 18 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από τις σφαίρες της ισραηλινής κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσής τους στην Τζενίν», σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στον καταυλισμός Παλαιστινίων προσφύγων στην Τζενίν, που έχει γίνει το επίκεντρο της έντασης, ζουν περίπου 14.000 άνθρωποι. Ένας Παλαιστίνιος πολίτης κι ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν και δεκατρείς Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης ισραηλινών στρατιωτών εκεί την περασμένη εβδομάδα.

Οι νέες επιδρομές έγιναν μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής στην κηδεία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ κάλυπτε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό.

Άνδρες της ισραηλινής αστυνομίας είχαν επιτεθεί σε συγκεντρωμένους σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ και ακόμη και στους ανθρώπους που κουβαλούσαν το φέρετρο με το πτώμα της γυναίκας προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

https://twitter.com/i/status/1393595559705972739
H ακριβής μετάφραση από όσα λέει το μικρό κορίτσι στο βίντεο: “Είμαι πάντα άρρωστη, δεν ξέρω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, τα βλέπετε όλα αυτά.
Τι περιμένετε να κάνω, να τα φτιάξω; Είμαι μόνο 10 χρονών.
Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω άλλο όλο αυτό. Θα ήθελα να γίνω γιατρός ή οτιδήποτε για να μπορέσω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, αλλά δεν μπορώ.
Είμαι απλά ένα παιδί. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Φοβάμαι αλλά όχι τόσο πια, θα έκανα τα πάντα για τους συνανθρώπους μου αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.
Είμαι απλά 10 χρονών. Με όλα αυτά που βλέπω, κυριολεκτικά κλαίω κάθε μέρα. Και λέω στον εαυτό μου, γιατί να το αξίζουμε αυτό; Τι κάναμε για αυτό; Η οικογένεια μου λέει ότι απλά μας μισούν. Δεν μας συμπαθούν επειδή απλά είμαστε μουσουλμάνοι. Αλλά γιατί οι μουσουλμάνοι να το προκαλούν αυτό σε εσάς; Βλέπετε γύρω μου όλο παιδιά, είναι απλά παιδιά.Γιατί στέλνετε έτσι απλά πυραύλους και τα σκοτώνετε; Δεν είναι δίκαιο.”

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το