Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, που φαίνεται ότι έχει συνδεθεί επιχειρηματικά με τον κρυφό χορηγό της εταιρείας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα δωρίσει από ένα παγούρι σε όλους τους μαθητές δημοτικού της χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι σχολικές δομές από τον Σεπτέμβριοέκανε λόγο για ισχυρή σύσταση παγουριών ή ατομικού νερού από τους μαθητές, τονίζοντας μάλιστα ότι για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, το υπουργείο Παιδείας θα συνεργαστεί με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, το οποίο θα δωρίσει από ένα παγούρι σε όλους τους μαθητές δημοτικού της χώρας.

Η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε το ίδρυμα της οικογένειας Λασκαρίδη, (που εμφανίστηκε ως «ευεργέτιδα» στους δύσκολους αυτούς καιρούς, προσφέροντας στους μαθητές παγούρια), η οποία δεν είναι άγνωστη στους «κόλπους» της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Documento υπάρχει επιχειρηματική σχέση της οικογένειας Λασκαρίδη με την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, Zeus+Dione, μέσω της παναμέζικης offshore «Velvet Success» που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας της συζύγου του πρωθυπουργού, καταθέτοντας 800.000 ευρώ.  Παράλληλα φαίνεται ότι είχε ακόμη καταθέσει 1,8 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου, μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». 

Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια Λασκαρίδη -είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία-, όπως έχει αποκαλύψει το Documento φαίνεται ότι επιχειρηματικά με την παναμεζικη οffshore εταιρεία «Velvet Success», η οποία συμμετείχε στην αύξηση της εταιρείας Zeus+Dione, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δίνοντας περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. Μιας εταιρείας η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εταιρεία φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου, μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Στη συνέχεια το ποσό αυτό μεταφέρθηκε από τον Καραμήτσο σε ελληνική τράπεζα για να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας η οποία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με το Documento, φαίνεται ότι τρία έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας Λασκαρίδη, τα οποία εμφανίζονται ως «μπροστινοί» σε δεκάδες offshore αλλά και ελληνικές εταιρείες, είναι εμπλεκόμενα στη Velvet Success. Μάλιστα σε μια επένδυση, αυτή της «Μεγάλης Βρεταννίας», διευκρινίζουν σε επίσημα τραπεζικά έγγραφα ότι διαχειρίζονται χρήματα της οικογένειας Λασκαρίδη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία πρόσωπα ελληνικής καταγωγής τα οποία εμφανίζονται σε πάμπολλες εταιρείες, είτε ελληνικές είτε του εξωτερικού, που φέρονται να είναι συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια άτομα εμφανίζονται στα ΔΣ των εταιρειών αυτών μαζί με μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Λασκαρίδη. Πρόκειται για τη Μαρία-Ιφιγένεια Βαρβάρα Πρωτόπαπα, τον Ιωάννη Γιαννακάκη και την Ελευθερία Καλλίνη.

Ως διευθυντές της εταιρείας το 2008 –η offshore ιδρύθηκε το 2007– εμφανίζονται τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στα ΔΣ πληθώρας εταιρειών με τα αδέλφια Θανάση και Παναγιώτη Λασκαρίδη, με τον εκλιπόντα πατέρα τους Κωνσταντίνο Λασκαρίδη καθώς και με άλλα μέλη της οικογένειας. Γεγονός που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτοί οι τρεις, οι οποίοι υπήρξαν διευθυντές της επίμαχης offshore, είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης της οικογένειας Λασκαρίδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελ. Καλλίνη φαίνεται να συμμετέχει σε περισσότερες από 400 παναμέζικες offshore, γεγονός που καθιστά εύλογα τα ερωτήματα αναφορικά με την ιδιότητά της, λειτουργώντας σαν «μπροστινός» τους. Οπως φαίνεται δηλαδή να συνέβη και στην περίπτωση της Velvet Success SA. Πέραν τούτου, η Ελ. Καλλίνη και ο Γ. Γιαννακάκης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Panama Papers, γεγονός που καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την –ετεροχρονισμένη έστω– απάντηση της κ. Γκραμπόφσκι και του «Πρώτου Θέματος» για τη μέχρι και σήμερα κρυφή χρηματοδότρια offshore τους.

πηγή: documento

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το