ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Λεπτουργίδου Κατερίνας (6974750410)

Ρέππα Ντίνας (6975308409)

Καλούση Ακρίτα (6973359166)

Φύτρου Πέτρου (6909161654)

Ο Γκέμπελς ζει στο πρόσωπο του ΓΓ του υπουργείου παιδείας

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αμείωτος

Η ΑΑ και οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά

Σε έγγραφό του ο ΓΓ του υπουργείου παιδείας χαρακτηρίζει ως άλλος δικαστής, τις στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση παράνομες και μάλιστα παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ΑΑ ως αποδεικτικά στοιχεία, προσπαθώντας έτσι, να παραπλανήσει. Λειτουργεί ως κοινός ψεύτης, γιατί γνωρίζει ότι το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων δεν αφορά τις στάσεις εργασίας μια και περιγράφουν ξεκάθαρα ότι αφορούν την Απεργία Αποχή, η οποία -να σημειώσουμε-, έχει προκηρυχθεί ξανά μετά τις αποφάσεις που παραθέτει και ισχύει και αυτή κανονικά. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και η απάντηση που πήρε από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ήταν η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολογική διαδικασία. Αποδεικνύει με τη μέθοδό του αυτή ότι υπάρχει αντίσταση που δεν μπορεί να την κάμψει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αξιολογήσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι ένα μικρό ποσοστό των νεοδιόριστων. 

Το έγγραφο είναι ψευδές, δεν ισχύει.

Επισημαίνουμε τα παρακάτω (τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο ΓΓ αλλά αποκρύπτει συνειδητά):

1. Αποφάσεις για το αν οι απεργίες είναι παράνομες παίρνουν μόνο τα δικαστήρια κι αυτό μόνο αν προσφύγει σε αυτά το υπουργείο 

2. ΠΟΤΕ το υπουργείο δεν πήγε τις στάσεις εργασίας στα δικαστήρια 

3. Ως εκ τούτου, οι στάσεις εργασίας ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικότατα 

4. Μοναδικός στόχος του Υπουργείου λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει. Εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου,  καταστολής και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη εδώ και τρία χρόνια να μην περάσει η αξιολόγηση κατηγοριοποίηση ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Τώρα το υπουργείο και ο ΓΓ εκτός από τα δικαστήρια χρησιμοποιούν και τα ψεύδη ως άλλοι Γκέμπελς.  

Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση ΤΩΡΑ.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ και ΔΕ, καταθέσαμε πρόταση να βγει ανακοίνωση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που να καταγγέλλει και να ξεκαθαρίζει ότι οι στάσεις εργασίας είναι σε ισχύ κανονικότατα. Το ίδιο προτείνουμε και σε όλους τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ

Τα συνέδρια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ ΟΛΜΕ είναι πολύ κρίσιμα για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Καλούμε όλες και όλους τις επόμενες μέρες να συμμετέχουν σε όσες συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες υπάρχουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να ενισχύσουν το ταξικό ριζοσπαστικό ρεύμα των Παρεμβάσεων. Καλούμε όλες και όλους σε αγωνιστικό ραντεβού στα εκπαιδευτικά συνέδρια για να υποχρεώσουμε σε αγωνιστικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά με επαναπροκηρύξεις της ΑΑ των στάσεων εργασίας και την απόφαση ενός αγωνιστικού σχεδίου πολύμορφου αγώνα διαρκείας με απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι κρίσιμο τη νέα χρονιά η εκπαίδευση να βγει στον δρόμο. 

Ο Μάρτης και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν τις αίθουσες των συνελεύσεων απέδειξε οτι η μαχόμενη εκπαίδευση είναι εδώ παρούσα και αποφασισμένη! Μπορούμε να Νικήσουμε! Θα νικήσουμε!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το