Οργανωμένες παρεμβάσεις της Κ.Ο. Ιωαννίνων του Μ-Λ ΚΚΕ έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρικά σημεία της πόλης και στη λαϊκή αγορά.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πρόβαλε το Λαϊκό Δρόμο και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, ανάρτησε πανό και μοίρασε πλατιά την προκήρυξή του καλώντας σε αγώνα ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας.

Παραθέτουμε την προκήρυξη που μοιράστηκε:

Μ-Λ ΚΚΕ

Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στην  πολιτική της ακρίβειας

της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας

Κάθε ημέρα όλο και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα βλέπουν την ακρίβεια και την φτώχεια να τσαλακώνει τα πενιχρά εισοδήματά τους και τη  ζωή τους.

Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί κανείς να την κρύψει, όσο και αν το προσπαθήσει.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός από κυβέρνηση – ΜΜΕ, με μια προεκλογικής κοπής πολιτική, με επιδόματα-ψίχουλα, δεν μπορεί να συγκαλύψει την βάρβαρη πραγματικότητα, όταν το 65% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όταν το 35% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αποπληρώσει τους ατέλειωτους λογαριασμούς και πληρώνει – αν πληρώνει – με καθυστέρηση, όταν  ο πληθωρισμός καλπάζει.

Όμως δε γίνεται κανείς να περιμένει λύσεις, ουσιαστικές για τον λαό, από τη κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη που κερδοσκοπεί ασύστολα  και το πολιτικό της προσωπικό.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός- ιμπεριαλισμός. Αυτή είναι η πολιτική τους, πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Και δε σηκώνει καμία αναμονή, κανένα μερεμέτι, κανένα φτιασίδι παρά μόνο διαρκή, ασταμάτητο κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της. Και αν το εργατολαϊκό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση και δεν μπορεί να αντισταθεί, έχει να κάνει με την συμβιβαστική, ηττοπαθή στάση της ηγεσίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την απογοήτευση από την «πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς», που συκοφάντησε τις ιδέες της και την διασπαστική-κομματική τακτική του ΠΑΜΕ.

Πολλές φορές βρεθήκαμε στους δρόμους εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε (Ε-food, COSCO, Πετρέλαια Καβάλας, φοιτητές, εκπαιδευτικοί κλπ).

Βρεθήκαμε επίσης στους δρόμους για να καταγγείλουμε την επέμβαση του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, αλλά τις επεμβάσεις της λεγόμενης δυτικής συμμαχίας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που καμώνονται ότι δήθεν νοιάζονται για το λαό της Ουκρανίας, ενώ στην πραγματικότητα προωθούν τα δικά τους επεκτατικά συμφέροντα και μόνο. Απ’ τον άγριο αυτό ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων χαμένοι βγαίνουν οι λαοί της περιοχής, με τους χιλιάδες νεκρούς και τις κατεστραμμένες πόλεις, αλλά και οι λαοί όλου του κόσμου που απειλούνται με φοβερή φτώχεια από τις βαριές συνέπειες αυτού του πολέμου, από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την επισιτιστική κρίση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα ελάχιστα μέτρα-ασπιρίνες που εξαγγέλλει, με το σταγονόμετρο, σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζει το λαό μας απ’ την σαρωτική ακρίβεια σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Σαν γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων αφεντικών της, τρέχει σαν πιστό σκυλί σε ό,τι την διατάξουν, καταχρεώνοντας τη χώρα με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, εμπλέκοντας την, με τη συμμετοχή της, επικίνδυνα  στον πόλεμο.

Οι  εργαζόμενοι, βλέπουν, μέρα με τη μέρα, την η αγοραστική τους δύναμη να πέφτει κατακόρυφα σε μια περίοδο που το προεκλογικό κλίμα ανάβει! Οι «παροχές» και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου και εκλογικής εκτόνωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Χρόνια τώρα τους  έχουμε μάθει στο ίδιο «τροπάρι».

Ταυτόχρονα η πανδημία συνεχίζει να δίνει κρούσματα και νεκρούς, μέσα από την εγκληματική διαχείριση της από την κυβέρνησης, που οδηγεί στην διάλυση  – ιδιωτικοποίηση  της Δημόσιας Υγείας.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να βγούμε  στους δρόμους βάζοντας μπροστά σωματεία, συνδικάτα συλλόγους για να διεκδικήσουμε την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής. Για να απαιτήσουμε:

  • Αύξηση των μισθών, του μεροκάματου και των συντάξεων
  • Ενίσχυση του κατώτατου μισθού και της κατώτερης σύνταξης  στο κόστος ζωής
  • Δραστική μείωση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων
  • Κατάργηση των αντιαγροτικών ρυθμίσεων, επιδότηση στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και των νέων νόμων της ΝΔ διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ασφάλισης
  • Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών αντιδημοκρατικών νόμων
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια-Άμεσες προσλήψεις υγειονομικών,  εκπαιδευτικών
  • Ειρήνη και φιλία των λαών – Όχι στον πόλεμο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Μόνο  με  το  μαζικό  ενωτικό  αγώνα  εργαζομένων,  ανέργων

και  συνταξιούχων  υπάρχει  ελπίδα  για  καλύτερες  μέρες!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το