Ανάλυση από το Defence for Children που ασχολείται με τις συλλήψεις ανηλίκων από το Ισραήλ, αποκαλύπτει το σκληρό πρόσωπο της κατοχής πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου

Οι περισσότεροι από τους 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που αναμένεται να απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα είναι παιδιά. Σχετική αρθρογραφία υπάρχει κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν συλλάβει χιλιάδες παιδιά από όλα τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία έχουν μπει στο σκληρό στρατιωτικό δικαστικό σύστημα του Ισραήλ.

Για να γίνει σαφές, πρόκειται για διοικητική κράτηση και 2.000 άτομα, όλα παιδιά, κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών, επ’ αόριστον.

Η ρίψη πέτρας αντιμετωπίζεται από 5 έως 20 χρόνια φυλακή

«Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που απαγγέλλεται σε παιδιά είναι η ρίψη πέτρας, ένα έγκλημα που τιμωρείται σύμφωνα με το στρατιωτικό δίκαιο με έως και 20 χρόνια φυλάκισης», εξηγεί η Addameer, μια παλαιστινιακή ομάδα υποστήριξης και υπεράσπισης κρατουμένων.

Σύμφωνα με το παράρτημα Παλαιστίνης της Defense for Children International (DCI-Palestine), 500 έως 700 παιδιά από την Παλαιστίνη ηλικίας 12 έως 17 ετών συλλαμβάνονται, ανακρίνονται, διώκονται και φυλακίζονται από το Ισραήλ κάθε χρόνο.

Το συγκεκριμένο παιδί συνελήφθη την επόμενη ημέρα από την οποία ο Τραμπ είπε πως η αμερικάνικη πρεσβεία θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων παιδιών στο σύστημα στρατιωτικής κράτησης του Ισραήλ, όπως περιγράφονται λεπτομερώς σε έρευνα του DCI-Palestine σε περισσότερα από 760 παιδιά που κρατήθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μεταξύ 2016 και 2022.

Ποιος είπε «μην φοβάσαι το σκοτάδι»;


Οι ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν τα περισσότερα παιδιά κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιδρομών στα σπίτια τους και «τα περισσότερα έχουν δεμένα μάτια, δεμένα χέρια και ξυλοκοπούνται από τους ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη στιγμή της σύλληψης».

Στο 80% των παιδιών που κρατούνται έχει γίνει σωματικός έλεγχος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες πριν από τις ανακρίσεις τους.

Τα δύο τρίτα των παιδιών δεν ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια των ισραηλινών ανακρίσεων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανακρίνεται χωρίς παρουσία δικηγόρου και χωρίς παρουσία των γονιών του.

Ένα στα τέσσερα παιδιά από την Παλαιστίνη κρατείται σε «θέσεις πίεσης» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Το 23% κρατούνται σε απομόνωση «για 2+ ημέρες» για να αποσπάσουν ομολογίες.

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, τα χέρια μου ήταν δεμένα. Τα πόδια μου ήταν δεμένα στην καρέκλα. Ο ανακριτής μου είπε ότι μπορεί να με κρατήσει στο κελί για εκατοντάδες ημέρες. Μου είπε ότι δεν θα δω την οικογένειά μου αν δεν ομολογήσω», δήλωσε στο DCI-Palestine ένα αγόρι από την Παλαιστίνη που ανακρίθηκε σε ισραηλινό στρατιωτικό κέντρο κράτησης σε ηλικία 16 ετών.

πηγή: in.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το