Εκλιπαρώντας για μία καλύτερη αξιολόγηση χτυπάει την πόρτα των διαβόητων χρηματιστηριακών οίκων ο Α. Τσίπρας. Πρόκειται για το εισιτήριο που θα τον βγάλει στις περίφημες αγορές αλλά αφού περάσει πρώτα από face control για να αποδείξει ότι είναι ευέλικτος, προσαρμόσιμος, πειθήνιος και αποδοτικός.

Οι οίκοι αξιολόγησης σαν την Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch κλπ αποτελούν τρανταχτή απόδειξη του παρασιτισμού του κεφαλαίου. Με αδιαφανείς διαδικασίες και αφού έχουν «πέσει έξω» πολλές φορές και για πολλές χώρες,  οι λεγόμενοι οίκοι αποτελούν πεδίο κερδοσκόπων και μοχλό πολιτικών πιέσεων. Η γιγάντωση των παρασιτικών και αρπαχτικών πλευρών του κεφαλαίου φαίνεται αδρά στις περίφημες κατατάξεις των οικονομιών (από junk (σκουπίδια) σε ΑΑΑ) ενώ οι «οίκοι», άλλοτε φανερά και άλλοτε υπόγεια, εμπλέκονται στους χειρισμούς των ιμπεριαλιστών σ΄ ό,τι αφορά το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι «μεγάλοι οίκοι» βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η παρουσία του Α. Τσίπρα στα εδάφη της υπερδύναμης, αφού ανακάλυψε τα χαρίσματα του Τραμπ και έδωσε γη και νερό σ’ όποιον ιμπεριαλιστή επιβουλεύεται τη χώρα μας και τα βαλκάνια, είναι αψευδές δείγμα υποταγής και εξάρτησης.

Κυριολεκτικά γλύφει όπου έφτυνε όπως λέει ο λαός μας και προσπαθεί να κλέψει την παράσταση από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη που βλέπει τον ανταγωνιστή του να παίρνει τα εύσημα των αφεντικών.

Φρικτό θέαμα που μπορεί να ανατραπεί μόνο με την είσοδο των μαζών στο προσκήνιο.

Για να μη γίνουμε μόνιμοι θαμώνες των …οίκων.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το