Το πλοίο έκανε μεταβολή για Ιταλία

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών στην COSCO κάλεσε σε κινητοποίηση για να μην ξεφορτώσει στον Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR πολεμικό υλικό για το Ισραήλ. Η συγκέντρωση προοριζόταν να γίνει στην προβλήτα 1, στο ΣΕΜΠΟ Νέου Ικονίου, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Εκείνη την ώρα αναμενόταν να φτάσει εκεί το πλοίο MSC ALTAIR, το οποίο μεταφέρει πολεμικό υλικό που προορίζεται για το Ισραήλ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το σωματείο.

Το σωματείο έκανε το παρακάτω κάλεσμα:

«Οι λιμενεργάτες στον Πειραιά δηλώνουμε από άκρη σε άκρη δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να ξεφορτώσουμε σε κανέναν προβλήτα του λιμανιού το εν λόγω πλοίο. Δεν θα συμμετέχουμε στην σφαγή αθώων ανθρώπων για τα κέρδη των λίγων, εμείς τα παιδιά μας τα μεγαλώνουμε με ανθρωπιά και τους έχουμε δώσει μέσα από τους αγώνες μας το μάθημα της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της περηφάνιας», σημειώνει το σωματείο και προσθέτει:

«Να μην τολμήσει το πλοίο να ξεφορτώσει στο λιμάνι του Πειραιά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους από τα σωματεία του ΟΛΠ και όλους τους εργαζόμενους στους προβλήτες 2 και 3 να μην δεχτούμε να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα παιδιών και γυναικών. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά

Καλούμε σε κινητοποίηση τους λιμενεργάτες και τον λαό του Πειραιά στον προβλήτα 1 στο ΣΕΜΠΟ νέου Ικονίου αύριο στις 12:00 γιατί εκείνη την ώρα θα είναι η άφιξη του εν λόγω πλοίου με σκοπό να μην ξεφορτώσει πολεμικό υλικό».

Όμως με νεότερες πληροφορίες το πλοίο άλλαξε ρότα και κατευθύνεται πλέον στην Ιταλία, στο λιμάνι της Gioia Tauro. Έτσι η κινητοποίηση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού το πλοίο δεν έδεσε στον Πειραιά.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ θεωρεί ότι η εξέλιξη είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει και καλεί τους Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ίδιο.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή ανακοίνωσή του τόνιζε:

«Συνάδελφοι,

Ίσως απο τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει το σωματείο μας στην 10ετη αγωνιστική του πορεία είναι ότι αποτρέψαμε να προσεγγίσει αύριο το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR το οποίο εκτός των άλλων μεταφέρει πολεμικό υλικό με τελικό προορισμό το Ισραήλ. Το πλοίο κατευθύνεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι GIOIA TAURO. Καλούμε τους συναδέλφους μας Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ΊΔΙΟ. Του κόσμου οι λιμενεργάτες μια γροθιά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

Η αυριανή κινητοποίηση αναβάλλεται και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα!»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το