Με αντιπολεμικό μήνυμα αποδοκιμασίας του Ισραήλ διακόπηκε χθες η εμφάνιση στη βελγική δημόσια τηλεόραση, VRT, της εκπροσώπου του κράτους των σιωνιστών φονιάδων στη Eurovision.

Σύμφωνα με το eurovisionfun, η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ με την Eden Golan στον Β’ Ημιτελικό για να μεταδώσει μήνυμα έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, “ακυρώνοντας” το σλόγκαν της Eurovision 2024, “United by Music“, που αναφέρεται στον οικουμενικό τρόπο που μας συνδέει η μουσική.

Η διακοπή της μετάδοσης ήταν ενέργεια του συνδικάτου του VRT, το οποίο και υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός υπερασπιζόμενο και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη. Στο μήνυμα που μεταδόθηκε, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. 

Παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια γενοκτονία και γι’ αυτό είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει Ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το να μην κάνεις τίποτα, απλώς να παρακολουθείς, δεν είναι πλέον επιλογή.

Δυστυχώς, η EBU κατέστησε δυνατή την είσοδο του Ισραήλ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και τον Τύπο να εισέλθουν και να καθίσουν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και ο Mustii, εκπρόσωπος του Βελγίου στον διαγωνισμό, ο οποίος εμφανίστηκε με τατουάζ στο μπράτσο, με το σύνθημα “Peace”.

πηγή: Γιώργος Αλεξάτος στο fb, news247.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το