-Στη νηματουργία Βαρβαρέσος της Νάουσας, οι απολυμένοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση τις προηγούμενες ημέρες και αποφάσισαν να συνεχίσουν τους αγώνες τους και τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Στόχος που διατυπώνουν είναι η διοργάνωση τον Ιούνιο πλατιάς σύσκεψης αλλά και συναυλίας!
Ο απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων αναφέρει πως οι δεκάδες απολυμένοι δεν έχουν άλλον δρόμο παρά τη συνέχιση του αγώνα τους και την αλληλεγγύη των σωματείων και των εργαζόμενων. Στα κέρδη από τις έως τώρα κινητοποιήσεις αναφέρονται η δέσμευση του υπουργείου για επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ και η εισήγηση για επιπλέον 3.000 ευρώ μέσω προγραμμάτων εργασίας για τους απολυμένους. Στις διεκδικήσεις των εργατών του Βαρβαρέσου, τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 7 εκ. ευρώ, η ανάγκη να υπάρξει μέριμνα στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, στέγης και δανείων αλλά και εργασιακές διεκδικήσεις και θέματα σχετικά με τον συντάξιμο χρόνο κατά την περίοδο της ανεργίας! Συμπληρωματικά αναφέρεται πως οι απολυμένοι, που έχει καεί η γούνα τους, ζητούν από το υπουργείο να ληφθεί πρόνοια και για εργασιακά δικαιώματα και θέσεις σε περίπτωση εμφάνισης “νέου επενδυτή”.
Εμείς να σημειώσουμε πως όσα έχουν χάσει οι εργάτες της Νηματουργίας δεν αναπληρώνονται με έκτακτα βοηθήματα-ψίχουλα και πως είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο ακηδεμόνευτος αγώνας τους μαζί με την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζόμενων στην περιοχή, γιατί από αυτούς τους παράγοντες εξαρτάται η πορεία της υπόθεσής τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το