Τους 368.000 έφθασαν οι πρόσφυγες που έφυγαν για να γλυτώσουν από τις μάχες στην Ουκρανία, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής την Πέμπτη, καταφεύγοντας σε γειτονικές χώρες και ο αριθμός τους «συνεχίζει να αυξάνεται», έγινε σήμερα γνωστό από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτός ο αριθμός «βασίζεται σε στοιχεία που διατέθηκαν από τις αρχές των χωρών» υποδοχής, υπογραμμίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε ένα tweet.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταξύ αυτών έχει πάει στην Πολωνία, όπου οι αρχές μετρούν περίπου 156.000 Ουκρανούς να έχουν φθάσει εκεί από την Πέμπτη, την έναρξη της εισβολής από τα ρωσικά στρατεύματα.

Τη χθεσινή η μέρα, οι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι καταμέτρησαν 77.300 ανθρώπους, οι οποίοι έφθασαν στην Πολωνία από την Ουκρανία.

H K. Κλέμεντς, η Επίτροπος για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ,. αναφέρει πως ίσως μέχρι και 4 εκατομμύρια Ουκρανοί θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην προσφυγιά.

Σε επτά εκατομμύρια του υπολογίζει η ΕΕ. O Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες δήλωσε: «Ο επί του παρόντος αναμενόμενος αριθμός των εκτοπισμένων Ουκρανών είναι πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι». Επικαλούμενος εκτιμήσεις του ΟΗΕ, είπε ότι περίπου 18 εκατομμύρια Ουκρανοί θα επηρεαστούν από τη σύγκρουση με ανθρωπιστικούς όρους στη χώρα ή στις γειτονικές χώρες, 7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι και 4 εκατομμύρια που εγκαταλείπουν τη χώρα ως πρόσφυγες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το