Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας έχασαν το 21% της αξίας τους φέτος – όλα αυτά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μόνο σήμερα η πτώση ήταν πάνω από 14%. Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ για τις τράπεζες.

Nέο σφυροκόπημα δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με αυτή της Deutsche Bank να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτό το μήνα και το κόστος των πενταετών συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (CDS) -μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων- εκτινάχθηκε σε υψηλό τετραετίας την Παρασκευή, με βάση τα στοιχεία της S&P Market Intelligence.

Η «βουτιά» στη μετοχή της Deutsche Bank έφτανε νωρίτερα το 13% στη Φραγκφούρτη, έπειτα από το άλμα των CDS της χθες το βράδυ, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών επιμένουν. Είναι η τρίτη ημέρα πτώσης για τη Deutsche Bank, με τη μετοχή να έχει χάσει πλέον πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές του μήνα.«Το υποκείμενο συναίσθημα εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικό και σε αυτό το περιβάλλον κανείς δεν θέλει να πάει στο Σαββατοκύριακο με ρίσκο», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Nordea Jan von Gerich. «Είναι πολύ ασταθές και είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters.

Εν μέσω της αστάθειας της αγοράς, οι Ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τις τράπεζες της ηπείρου, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να διαβεβαιώνουν την Παρασκευή ότι το σύστημα είναι σταθερό. «Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον της», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Deutsche Bank «έχει εκτενώς εκσυγχρονίσει το επενδυτικό της μοντέλο».

πηγή: thepressproject.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το