Το αναμενόμενο τραγικό μοτίβο των γενοκτονιών αποκαλύπτεται και στη Γάζα: έπειτα από τους μαζικούς τάφους εκτελεσμένων Παλαιστίνιων που άφησε πίσω του ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Al-Shifa της βόρειας Γάζας, το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι με τουλάχιστον 210 νεκρούς στο νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ στην Khan Yunis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η σοκαριστική ανακάλυψη έγινε από στελέχη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γάζας το Σάββατο 20 Απριλίου, με τις έρευνες και την εκταφή να συνεχίζονται. Ο ισραηλινός στρατός διέκοψε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην Khan Younis και αποχώρησε στις 7 Απριλίου.

«Μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Nasser υπάρχουν μαζικοί τάφοι σκαμμένοι από την ισραηλινή κατοχή … σοκαριστήκαμε από την παρουσία των σωμάτων 50 μαρτύρων σε έναν από τους λάκκους χθες», είπε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο AFP ο Μαχμούντ Μπασάλ, επκρόσωπος της υπηρεσίας. «Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας σήμερα και περιμένουμε να εκταφούν όλοι οι τάφοι ώστε να δώσουμε έναν τελικό αριθμό μαρτύρων», συνέχισε.

Όπως και στους προηγούμενους μαζικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο νοσοκομείο Al-Shifa, έτσι και στο νοσοκομείο Νάσερ τα πτώματα φέρουν εμφανή σημάδια βασανιστηρίων. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν γυμνοί, εκτελεσμένοι με μία σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται γυναίκες, νεαροί άνδρες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 210 πτώματα έχουν εκταφεί, με τα στελέχη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας να αναμένουν ο αριθμός να αυξηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το νοσοκομείο Νάσερ βρέθηκε στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού επί μεγάλο χρονικό διάστημα, με σφοδρούς βομβαρδισμούς, πολιορκία και κατάληψη του νοσοκομειακού συγκροτήματος στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η εισβολή του Ισραήλ είχε προκαλέσει τον θάνατο ασθενών που βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω της στοχοποίησης της γεννήτριας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του νοσοκομείου. Εκατοντάδες εκτοπισμένοι που είχαν βρει καταφύγιο εκεί είχαν εκδιωχθεί, ενώ είχαν μεταδοθεί εικόνες συλληφθέντων Παλαιστινίων να αποστέλλονται από τις ισραηλινές δυνάμεις για να μεταφέρουν μήνυμα στους πολιορκημένους αμάχους, και να εκτελούνται έπειτα από την επιστροφή τους.

Για εκείνη την πολιορκία και εισβολή του στο νοσοκομείο Νάσερ, ο ισραηλινός στρατός είχε επικαλεστεί «αξιόπιστες πληροφορίες» πως η Χαμάς κρατούσε εκεί άγνωστο αριθμό ομήρων. Κανένας όμηρος δεν βρέθηκε στο νοσοκομείο. Αλλά μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών βρίσκονται τάφοι με εκατοντάδες εκτελεσμένους, ιστορικά ένα από τα κύρια τραγικά μοτίβα των γενοκτονιών οπουδήποτε στον πλανήτη.

πηγή: info-war.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το