Η «Συμφωνία των Πρεσπών», «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας, την ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μέρκελ: «Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στo δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επίσης, προσθέτει: «Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό».

«Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν το σκοπό», καταλήγει η επιστολή της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το