Ανακοίνωση γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αφέθηκε ελεύθερος ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση αυτή των δικαστών, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα, προκάλεσε τη σφοδρή αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νομικού κόσμου και φυσικά του δημοκρατικού κόσμου της χώρας.

Η απόφαση κόλαφος των δικαστών ήταν το κερασάκι στην τούρτα των τελευταίων αποφάσεων της δικαιοσύνης που ρίχνει στα μαλακά κρατικά στελέχη, όπως στην απόφαση για το Μάτι, άλλες αποφάσεις που αφορούν στελέχη των κατασταλτικών μηχανισμών και άλλες. Με την απόφαση αυτή ξεπλένεται ουσιαστικά ο χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., αφού με την απελευθέρωσή του -έστω και υπό όρους- δεν θεωρείται πλέον ο Μιχαλολιάκος επικίνδυνος για τη φασιστική του δράση και την πρακτική του, παρά το ότι με αυτή τη δράση δεκάδες μετανάστες έχουν γνωρίσει πολύ καλά στο κορμί τους τη βία των νεοναζιστικών ταγμάτων της Χ.Α., και βέβαια αυτή η δράση οδήγησε και στη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Η απόφαση αυτή δεν είναι φυσικά μία λάθος επιλογή κάποιων δικαστών, αφού πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής για να πιστέψει ότι μια τέτοια απόφαση θα παιρνόταν χωρίς την έγκριση κυβερνητικών παραγόντων. Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή «χαϊδεύει» τα αφτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου ενόψει και των ευρωεκλογών, αλλά και μετατοπίζει γενικότερα το πολιτικό προφίλ της ΝΔ.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι τελικά η απόφαση για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, αφού υπάρχει παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Λαμίας για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας, η ενέργεια αυτή δείχνει πολύ καθαρά τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και φυσικά αποδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο τη στενή σχέση κυβέρνησης και δικαιοσύνης, κουρελιάζοντας για μια ακόμα φορά το αφήγημα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Για το λαό μας, για το δημοκρατικό και αριστερό κίνημα, η αποφυλάκιση του αρχηγού των νεοναζί είναι μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές και κρατικές μεθοδεύσεις και καλούμε το λαό και τη νεολαία να είναι σε εγρήγορση για να απαντήσει στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το