Στοιβαγμένοι κυριολεκτικά σε κλουβιά, όρθιοι για ώρες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι περιμένουν σε ουρές στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Ουρές για τα πάντα. Από απλά καθημερινά πράγματα μέχρι και τις διοικητικές και νομικές υπηρεσίες.

Όπως όμως φαίνεται, το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί. Το ζήτημα στρέφεται και στη συμπεριφορά των αρχών απέναντι στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 , ένας άνδρας με πολιτικά, παρουσία μάλιστα αστυνομικών, ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένη γυναίκα πρόσφυγα. Μάλιστα, πετάει μακριά ένα ραβδι που είχε μαζί της. Μία άλλη ηλικιωμένη που βρίσκεται μαζί της παίρνει κάποια πράγματα και απλώς φεύγουν.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας απαιτεί άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

“Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών”, τονίζεται σε σχετική ανάρτηση.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi από την αποστολή στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση. Προβάλλεται στις 20/10 στις 23.15 Ιταλίας στο RAI tg2.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το