Να πέφτουν νεκροί στους δρόμους σαν τις κατσαρίδες είναι το όραμα του Ζαίρ Μπολσονάρο για τους εγκληματίες στη Βραζιλία, όπου θέλει να περάσει μια νέα αυστηρότερη νομοθεσία που θα προστατεύει απ’ τη δίωξη αστυνομικούς και πολίτες που πυροβολούν κατά ατόμων που κατηγορούν για αξιόποινες πράξεις.

Σε συνέντευξή του, που προβλήθηκε τη Δευτέρα, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε πως ελπίζει το Κογκρέσο να ψηφίσει τα αμφιλεγόμενα σχέδια του να επεκτείνει ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα που κατ’ εξαίρεση καθιστά αποδεκτές πράξεις που κανονικά θεωρούνται παράνομες.

Ακτιβιστές εκφράζουν φόβους πως αυτή η διάταξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες ανθρωποκτονίες, αλλά ο Μπολσονάρο υποστηρίζει πως θα παρέχει την απαραίτητη «νομική κάλυψη» στους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν το όπλο τους εν ώρα καθήκοντος και ότι θα επιφέρει «δραματική» πτώση στα περιστατικά βίας.

«Αυτοί οι τύποι (σ.σ. οι εγκληματίες) θα πεθάνουν στους δρόμους σαν τις κατσαρίδες και έτσι θα έπρεπε να είναι», είπε ο Μπολσονάρο, που υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί στη Βραζιλία δίνουν μια «άνιση» μάχη κατά του εγκλήματος και ότι θα έπρεπε να παρασημοφορούνται για τη χρήση του όπλου τους αντί να οδηγούνται στο δικαστήριο.

Ανέφερε μάλιστα πως «άριστοι πολίτες» δικαιούνται επίσης προστασία αν χρειαστεί να σκοτώσουν προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή ή την περιουσία τους.

Τον περασμένο χρόνο οι αστυνομικοί της Βραζιλίας σκότωσαν περίπου 6.200 ανθρώπους, συγκριτικά με τους 5.225 που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών το 2017.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το