Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων στήνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς ακόμα μια φορά στον Πειραιά! Με τηλέφωνα από το Πειθαρχικό Τμήμα τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία καλούνται εκπαιδευτικοί να παραβρεθούν στη ΔΔΕ!

Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου, 6 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του Πειραιά, κλήθηκαν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να πάρουν παραπεμπτικό σε πειθαρχικό. Τέσσερις με αφορμή την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά για τις εξετάσεις PISA και δυο με αφορμή τη δίκη τους για συμμετοχή τους σε προσπάθεια κινητοποίησης στις 6-12-20, στην επέτειο για τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου

Στη νέα αυτή επιχείρηση τρομοκρατίας από τον ΔΔΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί φορείς καλούν σήμερα 30 Ιουνίου στη ΔΙΔΕ Πειραιά στη 1 μμ για να διαμαρτυρηθούν στον αυταρχισμό και τις νέες διώξεις.

Οι τέσσερις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) εκπαιδευτικοί, είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά  (Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Καββαδίας Γιώργος -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ- και μια ακόμη εκπαιδευτικός μέλος της ίδιας ΕΛΜΕ). Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και παραπέμπονται, όπως φαίνεται, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη διαδικασία προανάκρισης που γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκωση των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Στους άλλους δύο εκπαιδευτικούς, Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο, επαναφέρουν τις αντιδραστικές – χουντικής έμπνευσης διατάξεις του Δ.Κ. περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για να ασκήσουν διώξεις καθαρά φρονηματικές. Φυσικά πρόκειται για την…. ανάρμοστη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επιδιώκεται, πέρα από τη δικαστική ομηρία τους (που έχει πολιτικά αναβαθμιστεί με την παραπομπή τους στο Εφετείο), να παραπεμφθεί η υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής, ώστε να…. «συνετιστούν» ανάλογες συμπεριφορές συμμετοχής σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες στο μέλλον!

Η παράταξη «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της με τίτλο “ Έξι θρασύδειλες διώξεις μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία!” επισημαίνει:  «Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται δεν αφορά μόνο τον Πειραιά, στον οποίο ο ΔΔΕ πράγματι έχει κάνει τις διώξεις «υπηρεσιακή του υποχρέωση». Μια σειρά διώξεις σε εκπαιδευτικούς είδαμε σε όλη την Ελλάδα για διάφορους λόγους! Και φυσικά δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν όλο τον λαό. Γιατί είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και της καταστολής που επιχειρείται να απλωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία, σε όλα τα κομμάτια που θέλουν να αγωνιστούν!»

Και συνεχίζει: «ΔΕΝ θα περάσει η τρομοκρατία! ΔΕΝ θα περάσει ο αυταρχισμός και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα «αδρανοποιήσουν» τους εκπαιδευτικούς είναι γελασμένοι. Για αυτό απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση κόσμου: που θα απαιτήσει να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες τρομοκράτησης. Χωρίς αυτή -την κινητοποίηση- το σύστημα και οι δυνάμεις του νιώθουν ότι παίζουν μπάλα «χωρίς αντίπαλο». Συλλογικά, οργανωμένα, μαζικά υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας. Τη δυνατότητά μας να δρούμε και να παλεύουμε!»

 ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής 

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων στήνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς ακόμα μια φορά στον Πειραιά! Με τηλέφωνα από το Πειθαρχικό Τμήμα τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία καλούνται συνάδελφοι να παραβρεθούν στην ΔΔΕ!

Οι τέσσερις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) συνάδελφοι , είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά. 3 σύντροφοί μας μέλη της ΕΑΑ (Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Καββαδίας Γιώργος -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-) και μια συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Οι συνάδελφοι καλούνται σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa στο 1ο ΓΣ Κερατσινίου και παραπέπονται όπως φαίνεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη διαδικασία προανάκρισης που γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκωση των διώξεων και της τρομοκρατίας

Στους άλλους δύο συντρόφους μας Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο μέλη της ΕΑΑ, επαναφέρουν τις αντιδραστικές-χουντικής έμπνευσης διατάξεις του Δ.Κ. περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για να ασκήσουν διώξεις καθαρά φρονηματικές. Φυσικά πρόκειται για την…. ανάρμοστη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό το 2020. Με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ επιδιώκεται, πέρα από τη δικαστική ομηρία τους (που έχει πολιτικά αναβαθμιστεί με την παραπομπή τους στο Εφετείο), να παραπεμφθεί η υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής, ώστε να…. συνετιστούν ανάλογες συμπεριφορές συμμετοχής σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες στο μέλλον!

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται! ΔΕΝ αφορά μόνο τον ΠΕΙΡΑΙΑ στον οποίο ο ΔΙΔΕ πράγματι έχει κάνει τις διώξεις «υπηρεσιακή του υποχρέωση». Μια σειρά διώξεις σε εκπαιδευτικούς είδαμε σε όλη την Ελλάδα για διάφορους λόγους! Και φυσικά δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς. Αφορά όλο τον λαό. Γιατί είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και της καταστολής που απλώνεται σε όλη την κοινωνία σε όλα τα κομμάτια που θέλουν να αγωνιστούν!

——————————-

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης και Ανατροπής Εκπαιδευτικών Πειραιά

Έξι θρασύδειλες διώξεις μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία!

Η μαζική αντίσταση – διεκδίκηση είναι η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων από τον ΔΔΕ Πειραιά, την κυβέρνηση και το κράτος

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων στήνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς ακόμα μια φορά στον Πειραιά! Με τηλέφωνα από το Πειθαρχικό Τμήμα τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία καλούνται συνάδελφοι να παραβρεθούν στη ΔΔΕ!

Οι τέσσερις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) συνάδελφοι, είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά. 3 σύντροφοί μας μέλη της ΕΑΑ (Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Καββαδίας Γιώργος -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-) και μια συναδέλφισσα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Οι συνάδελφοι καλούνται σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και παραπέπονται, όπως φαίνεται, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη διαδικασία προανάκρισης που γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκωση των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Στους άλλους δύο συντρόφους μας, Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο, μέλη της ΕΑΑ, επαναφέρουν τις αντιδραστικές – χουντικής έμπνευσης διατάξεις του Δ.Κ. περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για να ασκήσουν διώξεις καθαρά φρονηματικές. Φυσικά πρόκειται για την…. ανάρμοστη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό. Με πρωτοβουλία της ΔΔΕ επιδιώκεται, πέρα από τη δικαστική ομηρία τους (που έχει πολιτικά αναβαθμιστεί με την παραπομπή τους στο Εφετείο), να παραπεμφθεί η υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής, ώστε να…. «συνετιστούν» ανάλογες συμπεριφορές συμμετοχής σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες στο μέλλον!

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται! ΔΕΝ αφορά μόνο τον ΠΕΙΡΑΙΑ, στον οποίο ο ΔΔΕ πράγματι έχει κάνει τις διώξεις «υπηρεσιακή του υποχρέωση». Μια σειρά διώξεις σε εκπαιδευτικούς είδαμε σε όλη την Ελλάδα για διάφορους λόγους! Και φυσικά δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν όλο τον λαό. Γιατί είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και της καταστολής που επιχειρείται να απλωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία, σε όλα τα κομμάτια που θέλουν να αγωνιστούν!

Παίρνουν αέρα από το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Τους απεργοκτόνους νόμους, τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, την όξυνση της καταστολής. Και είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά κλιμακώνονται γιατί συνοδεύουν μια ακόμα πιο άγρια επίθεση του συστήματος, που ήδη -λίγες μέρες μετά τις εκλογές- προαναγγέλλεται!

ΔΕΝ θα περάσει η τρομοκρατία! ΔΕΝ θα περάσει ο αυταρχισμός και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα «αδρανοποιήσουν» τους συντρόφους μας είναι γελασμένοι. Για αυτό απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση κόσμου: που θα απαιτήσει να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες τρομοκράτησης. Χωρίς αυτή -την κινητοποίηση- το σύστημα και οι δυνάμεις του νιώθουν ότι παίζουν μπάλα «χωρίς αντίπαλο». Συλλογικά, οργανωμένα, μαζικά υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας. Τη δυνατότητά μας να δρούμε και να παλεύουμε!

Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δεν αφήνουμε κανέναν συνάδελφο, καμιά συναδέλφισσα μόνο/η απέναντι στην τρομοκρατία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6, 13:00 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Ιούνιος 2023 enotitaantistasianatropi@gmail.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το