Χρόνια τώρα ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί παιδιά, γυναίκες, άμαχους και όταν δεν το κάνει αντιμετωπίζει τους Παλαιστινίους με άλλους τρόπους εξόντωσης: κατεδαφίσεις σπιτιών, ξεθεμελιώσεις χωριών, βίαιη καταστολή από την αστυνομία και τον στρατό.

Για μια ακόμη φορά Ισραηλινοί στρατιώτες έφτιαξαν μπλουζάκια με μία εικόνα μίας εγκύου Παλαιστίνιας γυναίκας με ένα μάτι ταύρου και το σύνθημα: ‘1 σφαίρα, 2 φόνοι’

Μπλούζες του ισραηλινού στρατού. Η μια λέει “1 πυροβολισμός 2 φόνοι” η άλλη “Όσο πιο μικρός τόσο πιο δύσκολο (να σκοτωθεί)”!

Ρούχο φτιαγμένο με σχέδιο των στρατιωτών, όπως αυτό του πυροβολητή από την Ταξιαρχία Τζιβάτι, του οποίου το σχέδιο αφορά σε μία έγκυο Παλαιστίνια και το σύνθημα ‘Μία σφαίρα, δύο φόνοι’.

Ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει παιδιά, εφήβους, ακόμα και βρέφη.

Η ιστορία με τα μπλουζάκια είχε συμβεί και παλιότερα το 2009:

Ο Uri Blau είναι ένας δημοσιογράφος της Ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, το 2009 αποκάλυψε ότι ομάδες στρατιωτών του ισραηλινού στρατού παράγγελναν και φορούσαν κοντομάνικα μπλουζάκια με τρομακτικά συνθήματα:

  • Ένα απεικόνιζε μία έγκυο Παλαιστίνια με ένα στόχο και το σλόγκαν «one shot, two kills»δηλαδή με μία βολή δύο νεκροί.
  • Ένα άλλο μπλουζάκι απεικόνιζε ένα παιδί με ένα στόχο επάνω του και το σλόγκαν «the smaller, the harder»δηλαδή όσο πιο μικρόσωμος τόσο πιο δύσκολος (ο στόχος),
  • Ένα ακόμη απεικόνιζε μία Παλαιστίνια μάνα να κλαίει πάνω από το παιδί της και η λεζάντα έγραφε: «καλύτερα να χρησιμοποιούσες durex».

Στο σκάνδαλο που ξέσπασε αποκαλύφθηκε ότι τις περισσότερες φορές ήταν πρωτοβουλία των στρατιωτών να φτιάξουν τις μπλούζες, ωστόσο οι ανώτεροί τους είχαν γνώση και είχαν εγκρίνει την επιλογή του σλόγκαν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το