ΕΛΜΕ Πειραιά

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχετικά με τις δημόσιες επιστολές του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πειραιά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι υποχρεωμένο να επισημάνει τα εξής:

1. Η παρέμβαση της ΕΛΜΕ στο συγκεκριμένο σχολείο (15/6) πραγματοποιήθηκε έπειτα από  απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και μετά από συγκεκριμένη καταγγελία. Όλες οι αποφάσεις στο Δ.Σ. λαμβάνονται μετά από δημοκρατική συζήτηση (το Δ.Σ. συνεδριάζει κάθε βδομάδα και είναι ανοιχτό) και εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη πλειοψηφία. Τα μέλη του Δ.Σ. που αναφέρονται στην επιστολή του Διευθυντή του σχολείου ενήργησαν στη βάση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (για παρέμβαση στο σχολείο) και μετέφεραν στους συναδέλφους πάγιες θέσεις της ΕΛΜΕ. Αυτό το γνωρίζει άλλωστε από την πρώτη στιγμή και ο Διευθυντής του σχολείου (αλλά προτιμά να το αποκρύψει στην πρώτη επιστολή του). Επίσης, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., τα μέλη του Δ.Σ. που πραγματοποίησαν την παρέμβαση, ενημέρωσαν εκ νέου το υπόλοιπο Δ.Σ. αναλυτικά.

2. Η ενημέρωση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο όλη τη χρονιά και κυρίως το ίδιο το περιεχόμενο των επιστολών του Διευθυντή του σχολείου αποδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η παρέμβαση της ΕΛΜΕ στο συγκεκριμένο σχολείο, για την περιφρούρηση εργασιακών δικαιωμάτων (όπως το δικαίωμα στην Απεργία-Αποχή και στην αντίσταση στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση), να πάψει η στοχοποίηση συναδέλφων που δεν είναι “αρεστοί” στο Διευθυντή του σχολείου και αγωνίζονται (με χυδαίες εκφράσεις, όπως “κουκουλοφόροι” κ.α., μια στοχοποίηση που τελικά επιδιώκει την δίωξή τους), να γίνει σεβαστό ακόμα και το δικαίωμα των μαθητών να συνδικαλίζονται ελεύθερα (στο σχολείο αυτό τέθηκε υπό αίρεση το δικαίωμα των μαθητών να θέσουν υποψηφιότητα για το 15μελες μαθητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε εξέταση και αν η επίδοσή τους ήταν κάτω από το όριο που τέθηκε, στερούνταν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα για το 15μελες). Για τον λόγο αυτό, στο τελευταίο Δ.Σ. αποφασίστηκε η πιο τακτική και συντονισμένη παρέμβαση της ΕΛΜΕ στο σχολείο από  την επόμενη σχολική χρονιά. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ευθεία επίθεση στο σωματείο.

3. Καλούμε τους συναδέλφους στο σχολείο σε άμεση επαφή, σε συσπείρωση με την ΕΛΜΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που με ζήλο προωθεί ο Διευθυντής του σχολείου. Η ΕΛΜΕ στέκεται δίπλα στους συναδέλφους. Είναι θετικό το γεγονός ότι μετά την τελευταία παρέμβαση της ΕΛΜΕ στις 15/6 αρκετοί συνάδελφοι προβληματίστηκαν γύρω από την κατάσταση στο σχολείο, αλλά και τις θέσεις της ΕΛΜΕ (βλέπε αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση), πήραν αποστάσεις από φαινόμενα στοχοποίησης συναδέλφου. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

Υ.Γ.:  Και μόνο η παρακάτω αναφορά στην επιστολή του Διευθυντή: “οι επισκέψεις μελών του Δ.Σ. στο σχολείο όπου υπηρετώ θα θεωρούνται νόμιμες και πραγματοποιήσιμες μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει έγγραφη πλειοψηφική απόφαση των μελών του Δ.Σ. και υπό την προϋπόθεση τα μέλη/επισκέπτες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου με συνημμένη την απόφαση, για να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης”, είναι νομίζουμε αρκετά κατατοπιστική για το τι πραγματικά συμβαίνει…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το