Τα τάγματα εφόδου των φασιστικών ομάδων  συνεχίζουν τη δράση τους. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κόνιτσα είναι συνέχεια των επιθέσεων σε μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές και κόμματα της αριστεράς. Αυτά είναι τα θρασύδειλα φασιστικά αποβράσματα. Αυτή είναι η δράση τους: να επιτίθενται, να χτυπούν και  να δολοφονούν, με στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό και να επιβάλουν την υποταγή στα κελεύσματα των ξένων και ντόπιων δυναστών. Γι’ αυτό λειτουργούν πάντα ως μακρύ χέρι του κράτους, γι’ αυτό λειτουργούν πάντα υπό την ανοχή των μηχανισμών καταστολής.

Σε καμία περίπτωση ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την επιχείρηση αδράνειας απέναντι στις επιθέσεις από τα συστημικά κόμματα και την κυβέρνηση. Αυτή η κατεύθυνση απέχει πολύ από το πραγματικό το χτύπημα του φασισμού. Αντίθετα, είναι η αντιδραστικοποίηση της δημόσιας ζωής που, ως βασικό εργαλείο του συστήματος για την επιβολή και εμπέδωση της βαρβαρότητας που προωθεί, τον δυναμώνει και τον ενισχύει.

Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τον λαϊκισμό και τις εικονικές κόντρες στα ΜΜΕ και την Βουλή. Οι φασίστες τα βάζουν με τους «αληταράδες» πολιτικούς που τα φάγανε, για να στηρίξουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Αναφέρονται στους «τοκογλύφους δανειστές» για να στηρίξουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας με τους ίδιους ή άλλους προστάτες. Στήριξαν τις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τις απολύσεις στο δημόσιο, το τσάκισμα του δικαιωμάτων, την βία και καταστολή ενάντια στους αγώνες του λαού, τα εγκλήματα στη Μανωλάδα, το Φαρμακονήσι, τη Λέσβο και τώρα στην Κόνιτσα

Στην περιοχή μας, από τις πιο φτωχές της Ε.Ε., γνωρίσαμε την μετανάστευση και την προσφυγιά.  Ζήσαμε και ζούμε με τη φτώχεια, την βαρβαρότητα της ανεργίας και την εξαθλίωση που βιώνουμε και σήμερα, όμως  ο φασισμός και οι δολοφονικές προκλήσεις του δεν πρέπει να περάσουν!

Ο λαός  πρέπει αποφασιστικά, καθημερινά και μαζικά να τις καταδικάσει με την ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

 

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

                                                                                                     Γιάννενα 19/03/2019

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο. Ιωαννίνων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το