Κοινή Υπουργική Απόφαση έσπευσε να εκδώσει η κυβέρνηση, ανήμερα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με την οποία υλοποιεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την απόλυσή τους στις 12 Μαΐου.

Η ΚΥΑ απολύοντας του εργαζομένους, τους οδηγεί είτε στο ταμείο ανεργίας είτε σε κοινωφελή προγράμματα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι τονίζουν τον σοβαρό κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της απομάκρυνσης των εξειδικευμένων εργαζομένων από το εργοστάσιο και καλούν την Παρασκευή 10/5 στις 7μμ στο Σύνταγμα με αιτήματα την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

«Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί. Επιλέγει μετωπική σύγκρουση “γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια” ακόμη και τον κίνδυνο να θρηνήσουμε νέα Τέμπη. Εγκληματεί σε βάρος εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών λίγες ημέρες πριν την εξεταστική περίοδο, σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αδιαφορεί για τις τραγικές επιπτώσεις σε ολόκληρες τις τοπικές κοινωνίες. Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις των Σωματείων και των εργαζομένων. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντησή της με την κλιμάκωση του αγώνα μας. Η παρουσία όλων στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα είναι πλέον επιτακτική. Όλοι και όλες στον αγώνα. Το έγκλημα δεν θα περάσει», ανέφερε ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, Παναγιώτης Πολίτης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το