Αγρίνιο, ανταπόκριση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ, στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο. Από νωρίς το μεσημέρι οι σ. στο Αγρίνιο είχαν στηθεί στο περίπτερο, με τραπεζάκι και προεκλογικό υλικό, είχαν αναρτήσει πανό, αφίσες και σημαίες.

Στη συνέχεια στήθηκε μια επαγγελματική, ισχυρή, μικροφωνική, που εξέπεμπε μουσική και ενδιάμεσα μαγνητοφωνημένα πολιτικά μηνύματα. Στην ιδιαίτερα «πλήθουσα» πλατεία, μοιράστηκαν – εξαντλήθηκαν, εκατοντάδες προκηρύξεις.

Προηγούμενα σύντροφοι και νεολαία έκαναν στην πόλη ανάρτηση χαρτονιών και αφισοκόλληση.

Λίγο πριν τη συγκέντρωση δόθηκε συνέντευξη από τον σ. Π. Αλεξίου στο τοπικό κανάλι «Αχελώος TV».

Στη συγκέντρωση έγινε παρουσίαση του υποψήφιου του Μ-Λ ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία, του πασίγνωστου στην περιοχή, για τους αγώνες και την προσφορά στον συνδικαλισμό, στον πολιτισμό και στην τοπική κοινωνία, αγωνιστή δάσκαλου, σ. Σωκράτη Ζαραβίνα.

Αυτός στη συνέχεια με τον άμεσο, μεστό, φιλοσοφημένο, αλλά απλό, λαϊκό λόγο του, μίλησε για την πολιτική συγκυρία και τα τοπικά προβλήματα.

Στην συγκέντρωση μίλησε τέλος, ο σ. Π. Αλεξίου, που αναφέρθηκε στις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ ενόψει των εκλογών, αλλά πολύ περισσότερο για την ανάγκη του εξωκοινοβουλευτικού μαζικού αγώνα μετά τις εκλογές, αποκαλύπτοντας την δημαγωγία των αστικών κομμάτων και των «μπαλαντέρ» τους.

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στην συγκέντρωση και δηλώσεις του σ. Σ. Ζαραβίνα κατέγραψε η κάμερα του καναλιού «Αχελώος TV», που προβλήθηκαν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Με όλα αυτά και την παραμονή του μέχρι το κλείσιμο της αγοράς στο χώρο της Πλατείας, το Μ-Λ ΚΚΕ έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του στην πόλη.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε προηγηθεί τοποθέτηση χαρτονιών σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αμφιλοχία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το