Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη «βιομηχανία» διώξεων κατά αγωνιστών.

Ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλείται να δικαστεί στις 15 Μαΐου 2019 με βαριές κατηγορίες.

Το Κλητήριο Θέσπισμα που παραθέτουμε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Καλούμε τον κατηγορούμενο ΣΜΗΛΙΟ ΗΛΙΑ (…) να εμφανισθεί αυτοπρόσωπα στο Δ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στις 15/5/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 για να δικαστεί σαν υπαίτιος του ότι:

1) …συμμετείχε ως υποκινητής σε ομάδα 100 περίπου ατόμων που φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος (…) Χρουσαλά Ιωάννα, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού, κατευθυνόμενοι απειλητικά σε βάρος του αστυνομικού φραγμού και κτυπώντας αστυνομικούς (…) με αποτέλεσμα να τραυματισθεί αστυνομικός (…) που υπέστη κάκωση παρειακής χώρας…

2) …εμπόδισε με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό και δη (…) μετά από συναπόφαση με άλλους ακτιβιστές που είχαν προαποφασίσει να εμποδίσουν την διενέργεια πλειστηριασμού (…) κατέκλεισε [sic! σ.σ.]μαζί με 100 περίπου άλλους συνεργούς την αίθουσα του Ειρηνοδικείου (…) και οδήγησαν στη ματαίωση του πλειστηριασμού, ενώ ματαιώθηκαν και άλλοι προγραμματισμένοι για την ίδια ημέρα πλειστηριασμοί.

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη του εκπαιδευτικού

Με μάρτυρες αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επίθεση καταστολής στη διαμαρτυρία και την τότε κατηγορούμενη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, ο Η. Σμήλιος κατηγορείται σαν «υποκινητής» της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης και ότι άσκησε «βία», με την επίκληση του μισού ποινικού κώδικα. Στήνεται έτσι ένα σκηνικό δικαστικής ομηρίας και απειλών για βαριές ποινές, ενώ οι απαράδεκτες ενέργειες στις οποίες προέβη η τότε πρόεδρος των συμβολαιογράφων, λειτουργώντας σαν ενεργούμενο των τραπεζών, μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κοντονή (και γενικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο των πλειστηριασμών που θεσμοθέτησε), μένουν στο απυρόβλητο.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το