“Η αφίσα κατά των αμβλώσεων έπρεπε να αποσυρθεί από το μετρό;”

Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε  – αυτή τη φορά – στο κοινό της η Τατιάνα Στεφανίδου. Είναι γνωστό, βέβαια, το πόσο η ίδια αγαπά να θέτει ερώτηματα που προκαλούν την τηλεηθική των θεατών της για να κρύβει πίσω απ΄αυτά τις δικές της συντηρητικές απόψεις.

Ποια/ος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το ερώτημα που είχε θέσει με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ, ξεπερνώντας κάθε όριο δεοντολογίας και σεβασμού. Αυτό όμως που με τρομάζει –  περισσότερο κι από την ίδια την κ. Στεφανίδου και τις δημοσκοπήσεις της – είναι όλος αυτός ο κόσμος που μπήκε στην διαδικασία να ψηφίσει (ανεξάρτητα από το τι). Που με τόση ευκολία πήρε θέση για ένα θέμα που σχετίζεται με ένα ανθρώπινο δικαιώμα και που καμία σχέση δεν έχει με την αποδοχή των πολλών.

Καμία σχέση δεν έχει με το ποια είναι γνώμη σου ή η γνώμη μου. Το έχουμε ξαναπεί, τα ανθρώπινα δικαιώματα (σ΄αυτά συγκαταλέγεται κι η ελεύθερη προσβαση στην άμβλωση) δεν τίθενται υπο διαπραγμάτευση και είναι καθολικά. Ας σταματήσουμε λοιπον να νομιμοποιούμε κινήσεις που οδηγούν προς το αντίθετο.

Πηγή: Με στοιχεία από avmag.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το