Κομπάζει η κυβέρνηση  για το «κοινωνικό μέρισμα» που θα διανείμει και φέτος,  με σκοπό την αναδιανομή της  φτώχειας. Και είναι ολοφάνερο ότι προσπαθεί μοιράζοντας ψίχουλα ελεημοσύνης, γιατί περί αυτού πρόκειται, να φτιασιδώσει το αντιλαϊκό πρόσωπό της ενόψει εκλογών και να ψηφοθηρίσει.

Ωστόσο το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι παρά ένας ακόμα εμπαιγμός εκ μέρους της κυβέρνησης προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στα στρώματα εκείνα που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το  «κοινωνικό μέρισμα» ούτε στο ελάχιστο δεν  “αντισταθμίζει” , όπως διατείνεται η κυβέρνηση, τη μεγάλη και συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την  εντεινόμενη φοροληστρική επιδρομή που έχει υποστεί ο λαός για τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που πάνε στις τσέπες  του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Αποτελεί κανονική κοροϊδία ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι αποτελεί, τάχα, “αντίμετρο εξισορρόπησης” της τεράστιας οικονομικής καταστροφής που έχουν φέρει  στα λαϊκά στρώματα οι μνημονιακοί νόμοι, που η ίδια ψήφισε σε συνέχεια και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και ειδικά εκείνων των αναρίθμητων μέτρων  που έχουν καταργήσει ή περιορίσει δραστικά τα κονδύλια του συστήματος κοινωνικών παροχών (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πρόνοια).

Το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα» αφορά στη διανομή ποσού 710 εκατ. ευρώ ως εφάπαξ βοήθημα για ένα έτος, σε κατηγορίες των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, υπολογίζεται δε ότι αφορά 1,3 με 1,4 εκατ. νοικοκυριά, περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους, που με έναν πρόχειρο υπολογισμό σε κάθε νοικοκυριό αντιστοιχούν 1,50 ευρώ την ημέρα!

Το  “κοινωνικό μέρισμα”  πέραν του ότι διατηρεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,   διαφόρους ειδών αποκλεισμούς (όπως για  εκείνους που αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους, οπότε θεωρείται ότι συγκατοικούν και το εισόδημά τους υπολογίζεται μαζί με των γονιών τους), δεν φτάνει που ήταν πενιχρότατο, η κυβέρνηση, φέτος, εμφανώς για προεκλογικές σκοπιμότητες, αποφάσισε να  το  “μοιράσει” σε μεγαλύτερο  αριθμό ανθρώπων, κάνοντάς το ακόμη μικρότερο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το