Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                            

Καταγγελία της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

 

     Την Παρασκευή 1-3-2019 σύσσωμο το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με σκοπό τη διερεύνηση θέματος που αφορά την απαλλαγή από τα διοικητικά καθήκοντα της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Κατά τη συνάντηση του ΑΠΥΣΔΕ με τον Σύλλογο Διδασκόντων και ενώ η συζήτηση διεξαγόταν ομαλά και σε ήπιο κλίμα, η Διευθύντρια δυναμίτισε την όλη διαδικασία με την αντισυναδελφική συμπεριφορά της “συνεισφέροντας” με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στη διασφάλιση και διατήρηση του κλίματος  συναδελφικής ομόνοιας και αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί σε κάθε σύλλογο διδασκόντων.

     Συγκεκριμένα, ενώ συζητιόταν θέμα, παρόντων και των πέντε μελών του ΑΠΥΣΔΕ, που αφορούσε τη διεξαγωγή σχολικής εκδρομής, εξαπέλυσε ανυπόστατη κατηγορία, αναφέροντας «ότι δεν επιτρέπει αλισβερίσια με τα τουριστικά πρακτορεία», όχι μόνο εναντίον των συνοδών της εκδρομής, του συλλόγου διδασκόντων, αλλά και εναντίον όλης της σχολικής κοινότητας, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι την τελική απόφαση για την επιλογή τουριστικού γραφείου την έχει πενταμελής επιτροπή στην οποία εκτός του διευθυντή και των συνοδών συμμετέχουν εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών.

     Αυτού του είδους οι ανυπόστατες κατηγορίες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με  τις κατηγορίες που εξαπέλυαν και εξαπολύουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που εδώ και χρόνια δυσφημίζουν καθηγητές και δασκάλους με απώτερο στόχο την άλωση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας

     Επίσης κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε από συναδέλφους του Σχολείου ότι η Διευθύντρια απρόκλητα και απρόσκλητα μπαίνει χωρίς ουσιαστικό λόγο σε αίθουσες διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Τέτοιες εξουσιαστικές πρακτικές άσκησης ελέγχου στοχοποιούν συγκεκριμένους συναδέλφους και προσβάλλουν το παιδαγωγικό τους έργο.

     Καταδικάζουμε απερίφραστα τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τις αντισυναδελφικές πρακτικές της και καλούμε  τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το