Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Αθήνα 5 Ιουλίου 2024

Στις 11/6/24 ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε «απροειδοποίητα» το Ασκληπιείο Βούλας. Αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων μόλις πληροφορήθηκε πως ο υπουργός ήταν στο νοσοκομείο πήγε να τον βρει για να του εκθέσει τα προβλήματα του νοσοκομείου. Όμως ο υπουργός δεν ενδιαφερόταν να ακούσει για τα προβλήματα, το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει ένα από τα συνήθη επικοινωνιακά «σόου». Στα πλαίσια αυτού του «σόου» και προσπαθώντας να μην απαντήσει στους εκπροσώπους του σωματείου άρχισε να ρωτά ασθενείς και επισκέπτες αν είναι «ευχαριστημένοι». Η συνάδελφος Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος του σωματείου και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, είπε «οι ασθενείς μένουν ευχαριστημένοι από την δουλειά μας, όχι από την πολιτική σας». Ο υπουργός χάνοντας τελείως την ψυχραιμία του αντί επιτέλους να απαντήσει επί της ουσίας προτίμησε να χυδαιολογήσει επί του προσωπικού καγχάζοντας «από την δική σου ιατρική δουλειά αποκλείεται να μένει ασθενής ευχαριστημένος».

Από τότε έχουν περάσει 20 (είκοσι) ολόκληρες ημέρες και ο υπουργός δεν έχει ανακαλέσει τις ύβρεις του ούτε φυσικά έχει ζητήσει συγγνώμη. Για να ξεφύγει από τα συγκεκριμένα θέματα που έθεσε το σωματείο, προσέβαλε την ιατρική υπόσταση και το επιστημονικό επίπεδο μιας γιατρού μόνο και μόνο επειδή η γιατρός είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων εκλεγμένη από τους υγειονομικούς του Ασκληπιείου και επίσης εκλεγμένη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς στην ΟΕΝΓΕ και στην ΕΙΝΑΠ. Περιμέναμε μια επανόρθωση εκ μέρους του αυτές τις τρεις εβδομάδες όμως μάταια.

Γι’ αυτό δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Γεωργιάδης που έχει καθυβρίσει ως «ανθρωπάκια και κάφρους» τους υγειονομικούς της Λέσβου, ως «τρομοκράτες» τους Αναισθησιολόγους του «Αγλαΐα Κυριακού» και που έχει χαρακτηρίσει «ύποπτες ακροαριστεροκρατούμενες οργανώσεις» την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ, αυτή την φορά ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Επί της ουσίας αυτό που ισχυρίστηκε  ο υπουργός υγείας  είναι ότι η συνδικαλιστική δράση,  η συνδικαλιστική ιδιότητα και οι  πεποιθήσεις ενός γιατρού  είναι κριτήριο της επιστημονικής του επάρκειας άρα πιθανά και αρνητικής αξιολόγησης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει δικαίωμα να πιάνει στο στόμα του κανέναν/καμία υγειονομικό. Κάθε υγειονομικός τον οποίο καθυβρίζει ο κ. Γεωργιάδης σώζει ανθρώπινες ζωές και απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει ο κ. Γεωργιάδης ασκώντας την καταστροφική και θανατηφόρα πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η εκκωφαντική σιωπή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι οι ισχυρισμοί του κ. Γεωργιάδη δεν απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις. Για την κυβέρνηση της ΝΔ, καλός γιατρός είναι εκείνος που δε διεκδικεί, που σκύβει το κεφάλι, που βάζει πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία. 
Αν στην κυβέρνηση κάποιοι νομίζουν  πως με συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματα θα κάνουμε πίσω και θα αναδιπλωθούμε, τους πληροφορούμε ότι είναι πολύ βαθιά γελασμένοι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το