ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

13-8-2023

Με μια υπουργική απόφαση – μνημείο αυταρχισμού και συνδικαλιστικής λογοκρισίας, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη αφαιρεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) την έδρα που διατηρούσε για περισσότερα από 40 χρόνια στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο στην Ερμού 136 στην Αθήνα, τιμωρώντας τον επειδή πραγματοποίησε εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου.

Ως Ένωση έχουμε φιλοξενηθεί πολλές φορές στο κτήριο της Ερμού υλοποιώντας πολιτιστικές δραστηριότητες και συλλογικές διαδικασίες μας. Γνωρίζουμε ότι η υπουργική απόφαση έχει πολλές στοχεύσεις και το αντιδημοκρατικό μήνυμα πολλούς παραλήπτες.

Καταγγέλλουμε την αυταρχική και απαράδεκτη από κάθε άποψη υπουργική απόφαση, και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της. Μαζί με την έξωση του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα στο διατηρητέο κτήριο της Ερμού, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς για πρώτη φορά ένας υπουργός Πολιτισμού έρχεται να λογοκρίνει δραστηριότητες ενός Συλλόγου ή Σωματείου, απαγορεύοντάς τες.

H ποινικοποίηση της ελεύθερης συλλογικής έκφρασης δεν θα περάσει! Να αποσυρθεί τώρα το επιχειρούμενο αντι-πολιτιστικό πλήγμα, το οποίο είναι ταυτόχρονα επίθεση στα συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας και τις δημοκρατικές ελευθερίες μας!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η Πρόεδρος: Ζ. Χατζή, Η Γραμματέας: Ν. Παληοκώστα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το