Οι σωματειακές επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους «την παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας χθες για τα προβλήματα υγείας και ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στην “Cosmote – E Value”».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Από το πρωί η αστυνομία ήταν έξω από το κτίριο, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της “απορούσε” γιατί ήταν εκεί, παρόλο που πρώτοι πρώτοι στην είσοδο του κτιρίου βρίσκονταν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου ΟΤΕ (ποιος την κάλεσε άραγε;).

Βέβαια το συμβάν αυτό ούτε μας εκπλήσσει, αλλά ούτε μας δημιουργεί κανένα ερώτημα. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα και ο κατάλογος της τρομοκρατίας και της επίθεσης των εργατικών – λαϊκών αγώνων μεγαλώνει:

Αστυνομία έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, τις ημέρες που διεξαγόταν “εργατικό” συνέδριο.

Επανάληψη δίκης των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που είχαν λάβει μέρος σε κινητοποίηση για το ασφαλιστικό το 2013.

Ματ – χημικά – γκλομπ – ξυλοδαρμούς στο εργατικό – φοιτητικό κίνημα στο άγαλμα του Τρούμαν.

5 στις 5 απεργίες παράνομες στην “Cosco”.

Ιδιώνυμο αδίκημα σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

Και αυτά είναι λίγα από τα πρόσφατα.

Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να μην κουνιέται τίποτα μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να μη διεκδικούν, να μη ζητούν, αλλά να λένε και ευχαριστώ.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας τρομοκρατούν. Αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, μας δίνουν μεγαλύτερη δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούμαστε, από μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν το αποφασιστικό βήμα. Οι μάσκες έπεσαν, τα περιθώρια στενεύουν. Χρειάζεται τώρα να αφήσουμε στην άκρη κάθε ενδοιασμό, κάθε φόβο. Έχουμε πείρα. Κανένας δεν θα αλλάξει προς όφελός μας την κατάσταση. Εμείς είμαστε ο καταλυτικός παράγοντας, οι εργαζόμενοι μέσα σε κάθε κτίριο, σε κάθε επιχείρηση στον κλάδο και συνολικότερα.

Τώρα να συσπειρωθούμε στις σωματειακές επιτροπές, να δυναμώσουμε το ΣΕΤΗΠ σε κάθε χώρο δουλειάς. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 25/10 για το ζήτημα της κλαδικής σύμβασης.

Στις 8 Νοέμβρη απεργούμε. Κανένας στη δουλειά – Όλοι στο δρόμο του αγώνα – Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το