Έκκληση στη Συνείδηση του Κόσμου

Από τις 7 Οκτωβρίου, τα καθεστώτα και οι δυνάμεις του κόσμου είναι συνένοχοι στην εκστρατεία γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού. Αρνήθηκαν να σταματήσουν τις καθημερινές φρικαλεότητες του Ισραήλ, αντίθετα βοηθούν και συναινούν στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
Με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, κανένα καθεστώς δεν εξασφάλισε μια δίοδο προκειμένου να φτάσουν τα καύσιμα στα νοσοκομεία, όπου καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες τραυματίες και θύματα. Κανένα καθεστώς δεν εξασφάλισε μια δίοδο προκειμένου να φτάσει το ψωμί ή το νερό στο λαό της Γάζας. Τα παιδιά της Γάζας πεθαίνουν πλέον από τη δίψα. Οι απώλειές μας σήμερα είναι περισσότεροι από 10.500 νεκροί, εκ των οποίων 4.324 είναι παιδιά, ενώ 1.350 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Μπροστά σε αυτή τη γενοκτονία, το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η συνείδηση του ελεύθερου κόσμου και των απανταχού λαών του.
Αυτή είναι μια έμπρακτη έκκληση προς τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο: σας καλούμε να συμμετέχετε στο καραβάνι “Συνείδηση του κόσμου” από το Κάιρο προς τη Ράφα.

Εμείς:
1. Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμη πίεση σε αυτόν τον ανάλγητο κόσμο για να ΑΝΟΙΞΕΙ το πέρασμα, να επιτρέψει την είσοδο όλων των μορφών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα σε μόνιμη βάση και να διευκολύνει τη μεταφορά των βαριά τραυματισμένων ανθρώπων της Γάζας. Το πέρασμα της Ράφα βρίσκεται υπό αιγυπτιακή κυριαρχία. Απορρίπτουμε όλες τις δεσμευτικές εντολές που επιβάλλονται από την ισραηλινή κατοχή και τις ΗΠΑ.

2. Θα ασκήσουμε πίεση στους αξιωματούχους μέχρι να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα σε γιατρούς, δημοσιογράφους και σε επείγουσα βοήθεια και ιατρική περίθαλψη.

3. Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός. Αν οι εγκληματίες πολέμου νομίζουν ότι έχουμε αναισθητοποιηθεί απέναντι στη βαρβαρότητα και τη φρίκη αυτής της γενοκτονίας, ας καταθέσουμε συλλογικά το αντίθετο και ας ενωθούμε για το καλό της ανθρωπότητας.

Ελευθερία για τον παλαιστινιακό λαό! Η ανθρωπιά θα νικήσει.

Η συνάντηση και η έναρξη του καραβανιού “Συνείδηση του Κόσμου” θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Νοεμβρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο:  globalconscienceconvoy@proton.me

EJS: Elbalshy@ejs.org.eg 

https://globalconscienceconvoy.org/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το