Οι φυγόκεντρες τάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του Υπουργού Άμυνας ότι αφενός θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο των Αμερικανών αφετέρου να βοηθήσει στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκών αξόνων στα Βαλκάνια εξαιρώντας την Γιουγκοσλαβική Μακεδονία φέρνουν σοβαρότατο πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση. Οι τελευταίοι φρόντισαν να αποστασιοποιηθούν με τις δηλώσεις του Ν. Βούτση ο οποίος «δεν κατάλαβε» τις πρωτοβουλίες του συγκυβερνήτη Π. Καμμένου.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, βλέποντας  και τα δημοσκοπικά ευρήματα που τον φέρνουν εκτός βουλής, φοράει όλο και περισσότερο, όλο και πιο έντονα, την στολή του Μακεδονομάχου και του φιλοαμερικάνου. Βέβαια η άλλη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θυμάται τα καμώματα της νιότης της και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, αλλά φροντίζει πότε με τον φασίστα της Αιγύπτου Σίσι, πότε με τον Νετανιάχου του Ισραήλ να δίνει διαπιστευτήρια «καλής θέλησης» στους μακελάρηδες των λαών που τώρα επείγονται να ΝΑΤΟποιήσουν την περιοχή  και να προλάβουν Ρώσους αλλά και Κινέζους ανταγωνιστές.

Είναι μάλλον απίθανο ο δεξιός οππορτουνιστής Π. Καμμένος να μην είχε ενημερώσει τον Τσίπρα για τις αιφνιδιαστικές υποτελείς δηλώσεις του. Ενδεχομένως να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συναινετικό και βελούδινο διαζύγιο για να σωθούν οι ΑΝΕΛ και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο να εντάσσονται οι εμπρηστικές – φιλοϊμπεριαλιστικές δηλώσεις του. Χωρίς βεβαίως να υπεισερχόμαστε σε αστυνομικές ή ψυχολογικές θεωρίες, συγκρατούμε τον εξαρτημένο φιλονατοϊκό, φιλοαμερικάνικο χαρακτήρα των ΣΥΡΙζΑ – ΑΝΕΛ και ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό, τη χώρα και την περιοχή.

Όλοι τους Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς αλλά και Μητσοτάκης και ο υπόλοιπος αστικός θίασος αποτελούν μία εθελόδουλη συντροφιά.

Τους ενώνουν περισσότερα από όσα φαίνονται.

prologos.gr

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το