Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων της Καβάλας και εκπροσώπων συνδικάτων και συλλόγων από την Θράκη έως την Κόρινθο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ένα ακόμη συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη διαδήλωση που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στην Καβάλα, κατά των απολύσεων 24 εργαζομένων στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα πετρελαίου ανοιχτά της Θάσου.

Στην πόλη βρέθηκαν περισσότερα από 80 εργατικά σωματεία τόσο από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όσο και από άλλα σημεία της χώρας, σύμφωνα με το kavalanews.gr.

«Αυτός ο αγώνας γίνεται αγώνας όλης της πόλης», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Με πανό και συνθήματα, απολυμένοι και εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας στα Πετρέλαια, με τις οικογένειές τους, έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας, ότι θα δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εκπρόσωποί τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των θαλάσσιων εγκαταστάσεων, όπου πλέον δεν απασχολείται έμπειρο προσωπικό. Τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, ότι η Καβάλα δεν αντέχει άλλη ανεργία και ότι οφείλει η εργοδοσία μέσα από διάλογο να επαναφέρει την εργασιακή ειρήνη, μετέφεραν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της περιοχής. Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε μεγάλη πορεία των διαδηλωτών σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το